Skip to content
Where to Cop

Opvallen doe je met de Nike Air Foamposite Pro.

7 juni 2017 13:02
Opvallen doe je met de Nike Air Foamposite Pro.

Deze klassieker werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996. De schoen was speciaal ontworpen voor de beste performance, met een moderne stijl, licht gevoel, zachte demping en futuristische designdetails. Dankzij het stikselvrije design en de gestroomlijnde, doorschijnende zool werd deze Nike Air Foamposite Pro niet alleen populair bij basketballers maar werd deze ook gedragen op straat.

Het verhaal van de Nike Air Foampositie:

Alle schoenmaakregels werden overboord gegooid toen Nike de eerste Nike Air Foamposite maakte. Deze schoen had een innovatief design met een zool en bovenwerk van hetzelfde synthetische materiaal en helemaal geen stiksels. Iets wat niet iedereen voor mogelijk had gehouden. Anfernee 'Penny' Hardaway heeft de schoen onmiddellijk geadopteerd toen hij er een glimp van opving bij zijn samenwerking met ontwerpers van Nike. Na de steun van Penny duurde het niet lang voordat college-spelers hem na gingen volgen. De Nike Air Foamposite groeide in 1997 uit tot de meest unieke basketbalschoen.

De nieuwe Nike Pro wordt geleverd in een nieuwe donkergrijze ‘Tech Fleece’ colorway en combineert het klassieke Nike basketbalontwerp met hoogwaardige technologie. Een zoom air zool, een polyurethaan tussenzool en doorschijnende rubberen zool bieden superieure grip. De sneaker is sinds deze week verkrijgbaar bij Nike en zal aanstaande zaterdag, 10 juni, bij meerdere Europese retailers worden uitgebracht. Onder andere 43Einhalb.