Skip to content
Staff Picks

Onze Top 10 picks van het Nike Air Max 90 Premium silhouet

13 maart 2023 20:21
Onze Top 10 picks van het Nike Air Max 90 Premium silhouet

De Air Max 90 is een van Nike’s meest legendarische modellen. Na het uitbrengen van de Nike Air Max 1 en de Nike Air Max Light was de AM90 de volgende hit van designer Tinker Hatfield.

Zoals de naam al doet vermoedden is de Nike Air Max 90 uitgekomen in 1990. Oorspronkelijk is de sneaker ontworpen voor hardlopers, toch is het model inmiddels erg geliefd als lifestyle sneaker. Anno 2023 mixt Nike het retro design van het model met nieuwe colorways en uiteraard, de niet te vergeten zichtbare Air technologie. De Premium in de naam van deze sneaker verwijst naar de kwalitatieve materialen die worden verwerkt in de Nike Air Max 90 Premium modellen.

In dit artikel vindt je onze top 10 picks Nike Air Max 90 Premium sneakers. Klik op de button hieronder om de gehele collectie te zien.

Nike Air Max 90 Premium ‘Pro Green’

Deze Air Max ‘Pro Green’ komt zoals de colorway al laat blijken in een overheersend groen kleurenpalet. De overlays mixt de materialen, suède en leer. De midsole kleurt wit met een grijsachtige kleur rondom de air unit. De Nike Air Max 90 Premium ‘Pro Green’ wordt afgemaakt door een gum outsole.

Klik op de hieronder staande knop om te bekijken bij welke retailers dit paartje beschikbaar is.

Asphaltgold

Nike Air Max 90 Premium 'Pro Green'

DH4621-300 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Off-Noir’

De Nike Air Max 90 Premium ‘Off Noir’ heeft een strakke uitstraling. Dit wordt veroorzaakt door het Air Max 90 model in het algemeen, maar ook door zijn zwart witte colorway. Door het neutrale kleurpalet is de sneaker goed te combineren met al jouw favoriete outfits. De ‘Off-Noir’ is daarom hét silhouet om in je sneaker rotation te hebben!

Offspring

Nike Air Max 90 Premium 'Off-Noir'

DA1641 003 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Ash Green’ – Lucky Charms

De Air Max 90 ‘Ash Green’ is de perfecte sneaker om subtiel mee op te vallen. Het model heeft namelijk een aantal bijzondere details. Naast dat de upper grotendeels bedekt is in een turquoise kleurige velvet stof, vindt je ook nog aan beide sneakers een zilveren chain. De ene ketting bevat een bedel in vorm van een shoe box, aan de andere ketting hangt het jaartal 1990 en een Swoosh.

Als de zilveren kettingen toch niet helemaal iets voor jou is, kan je deze ook makkelijk van de sneaker verwijderen.

End Clothing

Nike Air Max 90 Premium 'Ash Green' - Lucky Charms

DO2194-001 · Prijs vanaf €64,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max III Premium ‘Archetype’

Deze uitvoering van de Nike Air Max Premium komt met vele kenmerkende details. De Premium ‘Archetype’ is een release die in teken stond van de dertigste verjaardag het model.

De Nike Air Max III Premium ‘Archetype’ is een ode aan de design en brainstorm fase van de Nike Air Max 90. Kijk bijvoorbeeld naar de naam van de sneaker. De III staat voor de Nike Air Max 3 zo werd de AM90 in zijn ontwerpfase genoemd. Ten slotte lijken de rode accenten rondom de air unit en op de onderkant op schetsen met een rood potloot.

Asphaltgold

Nike Air Max III Premium 'Archetype'

DC7856-100 · Prijs vanaf €36,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Habanero Red’

Deze opvallende rode Air Max 90 is geïnspireerd door kunst, muziek en cultuur. De upper van de Nike Air Max 90 Premium ‘Habanero Red’ kleurt grijs en de overlays bestaan uit roodkleurig leer. De middenzool is wit en de sneaker wordt afgemaakt door een gum outsole.

Klik hieronder om jouw eigen paartje te coppen!

Asphaltgold
End Clothing

Nike Air Max 90 Premium 'Habanero Red'

DH4621-600 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Ashen Slate’

De Nike Air Max 90 Premium ‘Ashen Slate’ is wederom een perfecte casual Air Max voor every day wear. De grijstinten, waar de sneaker naar vernoemd is kleuren bijna blauw en de accenten van deze colorway zijn in gebroken wit. De combinatie van deze kleuren zorgt voor een retro en vintage vibe.

De Nike Air Max 90 Premium ‘Ashan Slate’ is via verschillende marktplaatsen beschikbaar.

BSTN

Nike Air Max 90 Premium 'Ashen Slate'

DM2829-001 · Prijs vanaf €101,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Sanddrift’

Bij de Nike Air Max 90 ‘Sanddrift’ zie je duidelijk het gebruik van premium materialen terug. De basis van de sneaker is namelijk van canvas met beige suède ovelays. Ook mixt de ‘Sanddrift’ verschillende neutrale kleuren met elkaar die de woestijnachtige vibe van de sneaker creëert.

KICKS CREW

Nike Air Max 90 Premium 'Sanddrift'

DA1641-201 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Obsidian’

De ‘Obsidian’ colorway is een kleurenpalet die Nike op verschillende modellen heeft uitgevoerd. Zo ook hier, op deze Air Max 90 Premium. Obsidian is een diep donkerblauwe steen die ontstaat als lava snel afkoelt. Deze donkerblauwe steen is de perfecte naam voor deze variant van de AM90, die gebruik maakt van verschillende tinten van navy blue.

Wil jij je eigen paar bemachtigen? Klik dan hieronder om alle marktplaatsen te bekijken.

KICKS CREW

Nike Air Max 90 Premium 'Obsidian'

DA1641-400 · Prijs vanaf €193,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘New Species’

Dieren printen op Nike sneakers is iets wat we maar al te goed kennen en ook van houden. De Nike Air Max 1 Safari ‘Summit White’ uit maart 2023 of de Nike SB Dunk Low ‘Elephant’ uit 2020 zijn nog maar twee van onze favoriete animal print sneakers van Nike. Toch bevat de dierenprint collectie van Nike een breder palet dan wij misschien denken, kijk bijvoorbeeld naar deze Nike Air Max 90 Premium ‘New Species’.

Naar eigen zeggen toverden Nike, deze Air Max 90 om in een heel ander nieuw beest. De overlays van de sneaker creëert een effect van schubben, de Swoosh bestaat uit een materiaal dat lijkt op een slangen huid en door de gif groene zool van het model lijkt de Nike Air Max 90 Premium ‘New Species’ bijna een soort exotische reptiel.

Nike Air Max 90 Premium 'New Species'

CQ0786-001 · Prijs vanaf €218,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium ‘Mixtape’

In 2019 kwam de Nike Air Max 90 Premium ‘Mixtape’ uit ter ere van de dertigste verjaardag van het silhouet. Het AM90 model kwam, zoals eerder werd verteld uit in 1990 de Nike Air Max 90 Premium ‘Mixtape’ is een ode aan het muziek streaming van die tijd.

De ‘Mixtape’ bevat vele kleine, maar toch voelbare details. Zo kan je de tekst SIDE A lezen op de tong van de sneaker, dit is natuurlijk een verwijzing naar een mixtape die een kant A en B heeft. Ook staat er in zwarte letters op de tong de cijfers 33 1/3 RPM, dit is een verwijzing naar hoe snel je een vinylplaat afspeelt. Ten slotte zie je door de doorzichtige outsole een handgeschreven gekrabbelde tekst staan die een tracklist van colorways moet voorstellen.

KICKS CREW

Nike Air Max 90 Premium 'Mixtape'

CI6394-100 · Prijs vanaf €150,-

Naar alle aanbieders

Dit waren onze top 10 picks van het Nike Air Max 90 silhouet. Heb jij een favoriet? Laat het ons vooral weten via Instagram of Facebook! Vergeet niet de vernieuwde Sneakerjagers app te downloaden om geen een nieuwe release te missen.