Skip to content
Staff Picks

Onze favoriete Sneaker & Streetwear boeken bij Bol.com

2 december 2021 20:00
Onze favoriete Sneaker & Streetwear boeken bij Bol.com

Altijd al willen verdiepen in de verhalen achter een sneaker of streetwear merk? Bij Bol.com shop je de beste sneaker & streetwear boeken. Deze boeken zijn leuk om te geven (of krijgen natuurlijk) tijdens de komende feestdagen. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Sneaker & streetwear boeken

Bij Bol.com shop jij jouw volgende kerstcadeaus. De webshop heeft een brede collectie aan elektronica, vinyls, speelgoed en boeken. Onder het assortiment aan boeken vallen ook verschillende sneaker en streetwear boeken. Van de biografie van Phill Knight tot aan het complete guide van sneakers, bij Bol.com shop je de mooiste boeken.

Met de feestdagen om de hoek zijn deze boeken de perfecte cadeaus om te geven of krijgen. Wij hebben onze 10 favoriete picks voor je op een rijtje gezet. Alvast veel leesplezier!

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book
Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book

Dit boek is hét boek voor iedere sneaker liefhebber. In het boek vind je alle sneakermodellen die ooit uitgebracht zijn en lees je de verhalen achter de designs, samenwerkingen en ontwerpers. Het boek is met zijn 672 pagina’s een echte must voor iedere sneaker fanaat en heeft alle informatie over jouw favoriete sneakers.

Soled Out – The Golden Age of Sneaker Advertising

Soled Out
Foto’s van Phaidon
Soled Out

Een ander boek van Sneaker Freaker, is de Soled Out – The Golden Age of Sneaker Advertising. Dit boek heeft alle informatie over belangrijke samenwerkingen en iconische sneakers. Het boek heeft zo’n 900 vintage foto’s die de sneakers van vroeger weergeven. Met zijn 720 pagina’s ben je voorlopig nog wel even zoet met dit boek.

Complex Presents: Sneaker of the Year

Complex Presents: Sneaker of the Year

Dit boek van Complex geeft een overzicht van de beste sneakers van de afgelopen jaren. Het boek begint bij het jaartal 1985, het jaar dat Michael Jordan zijn eerste sneaker uitbracht. In het exemplaar worden verschillende sneakers getoond, zijn er achtergrondverhalen te lezen en zijn er mooie visuals toegevoegd. Al om al is het Complex boek een perfect cadeau voor iedere sneaker fanaat.

Sneaker Coloring Book

Sneaker Coloring Book

Het Sneaker Coloring Book is het perfecte cadeau voor de creatievelingen onder ons. Ontwerp je eigen favoriete colorways en kleur modellen als de Air Jordan 1, Dunks en verschillende Yeezys. Het boek heeft 50 pagina’s en 46 modellen om in te kleuren. Voorlopig ben je dus nog wel even zoet.

Sneakers Unboxed – Studio to Street

Sneakers Unboxed Studio to Street

Heb je altijd al willen weten hoe het ontwerpen en produceren van een sneaker in zijn werk gaat? Met dit boek krijg je een inzicht in het proces van ontwerp naar productie. Designers, creators en personen uit de sneaker industrie geven een uitleg over het ontwerpproces en wat hun taken hierin zijn. Dit boek is het ideale cadeau voor de speurneuzen onder ons.

Virgil Abloh. Nike. ICONS

Virgil Abloh Nike Icons

Het Virgil Abloh. Nike. ICONS boek vertelt het verhaal van de samenwerking van de twee namen. In 2016 werkte modeontwerper Virgil Abloh voor het eerste samen met Nike. Met het project ‘The Ten’ begon een succesvolle samenwerking en werden twee visies gebundeld in unieke ontwerpen. Het boek toont hoe deze samenwerking in zijn werk ging en geeft je een inzage in de manier van werken van Abloh en Nike.

Shoe Dog : A Memoir by the Creator of NIKE

Shoe Dog: A Memoir by the creator of NIKE

Dit boek is een must voor iedere Nike fan. Het boek is een autobiografie van Phil Knight, de oprichter van het Swoosh merk. Shoe Dog vertelt het verhaal van de oprichting van Nike en hoe het merk uitgroeide tot een van de grootste sneaker merken ter wereld. Het verhaal wordt verteld door Phil Knight zelf en geeft een duidelijke tijdlijn van het merk.

Nike – Better is Temporary

Nike Better is Temporary

Ook dit boek gaat over Nike en beschrijft de visie van het bedrijf. Het verhaal vertelt hoe het bedrijf als rebelse nieuwkomer uitgroeide tot een wereldwijd bedrijf. Het boek laat zien hoe het achter de schermen gaat en ondersteund het verhaal met illustraties en foto’s.

The Incomplete Highsnobiety Guide to Street Fashion and Culture

The Incomplete Highsnobiety Guide to Street Fashion and Culture
Highsnobiety

Dit boek heeft alle informatie betreffend streetwear en de cultuur eromheen. Het boek is geschreven door Highsnobiety en geeft een complete overview van de merken in de streetwear scene en spraakmakende collabs. Van Kanye West en zijn Yeezy’s tot aan de geschiedenis van Stüssy en Supreme, na het lezen van dit boek weet jij alles over streetwear.

The Incomplete Highsnobiety Guide to Street Fashion and Culture

Supreme – Downtown New York Skate Culture

Supreme Downtown New York Skate Culture

Het laatste boek uit onze favoriete picks, gaat over het merk Supreme. Het boek vertelt het verhaal van de store en hoe ze in rap tijd een groot streetwear merk geworden zijn. Het merk opende in 1994 zijn deuren in New York en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd merk. In het boek wordt de visies achter verschillende collabs en collecties verteld.

Dit zijn onze persoonlijke favoriete picks, maar er zijn nog een hoop andere boeken op Bol.com te vinden. Of je nu op zoek bent naar een streetwear boek of juist een sneaker kleurboek, bij Bol.com vind je jouw volgende boek. Wil je liever zelf een kijkje nemen in de collectie van Bol.com? Klik dan op de button hieronder.