Skip to content
Brand

Onze favoriete Nike Air Max 1 releases van 2022

10 december 2022 12:12
Onze favoriete Nike Air Max 1 releases van 2022

Dit jaar, 2022, was de 35e verjaardag van het legendarische Air Max 1 silhouet ontworpen door Tinker Hatfield. Om deze verjaardag te vieren heeft Nike dit jaar veel verschillende designs en colorways van de AM1 uitgebracht. Hieronder sommen we enkele van de heetste releases van 2022 op. Sommige van deze sneakers kunnen uitverkocht zijn bij retailers, maar maak je geen zorgen, je kunt ze nog steeds kopen via StockX! Klik gewoon op de knop onder de schoenen om naar hun respectievelijke pagina’s te gaan.

Nike Air Max 1 Travis Scott Cactus Jack Baroque Brown

We beginnen onze lijst met wat heat! Elke schoen die Travis Scott aanraakt is een instant fan favoriet, ook de Nike Air Max 1 Travis Scott Cactus Jack Baroque Brown is geen uitzondering. Door het gebruik van verschillende tinten bruin en zeil heeft deze AM1 een heel neutraal gevoel, wat het perfect maakt voor de herfstmaanden. En de beroemde omgekeerde Swoosh maakt het een klassieke Travis Scott samenwerking.

Nike Air Max 1 WMNS Master Magma Orange

De volgende sneaker is er een speciaal voor de dames. De Nike Air Max 1 Master Magma Orange wordt ook wel ‘Patch Work’ genoemd vanwege de vele verschillende materialen die in het spatbord van de schoen zijn verwerkt. Dat is ook wat deze schoen bijzonder maakt. Het bovenwerk van de schoen combineert mesh en suède terwijl de Swoosh en de spatborden voorzien zijn van verschillende materialen in oranje.

Nike Air Max 1 Kasina Won-Ang Grey

De Nike Air Max 1 Kasina Won-Ang Grey is het resultaat van een samenwerking tussen Nike en Kasina, een Zuid-Koreaanse boetiek die haar 25-jarig bestaan vierde. De naam van de schoen komt van de traditie waarbij bruidsparen in Zuid-Korea een gesneden houten eend cadeau krijgen, die een Won-Ang Eend wordt genoemd.

Het bovenwerk is gemaakt van teal premium getrommeld leer met synthetische paardenhaar overlays. En in plaats van het typische Nike-logo op de hiel is er een geborduurde Won-Ang Eend. Voor nog meer oog voor detail is het Nike logo op de tong en het veterlabel in het Koreaans.

Nike Air Max 1 Patta Waves White

Als onderdeel van hun zeer succesvolle samenwerking tussen Nike en Patta hebben ze de Air Max 1 x Patta Waves White uitgebracht. Dit volgt op vier eerdere colorways, de Monarch, Aqua, Maroon en Black. De AM1 White Wave mengt wit leer en blauw getint mesh voor het bovenwerk met een golvend spatbord. De tussenzool heeft een crème kleur. De tong is voorzien van een dubbel merkteken van Nike en Patta.

Nike Air Max 1 Premium Blueprint

De volgende sneaker is de Nike Air Max 1 Premium Blueprint, uitgebracht op Air Max Day 2022. Deze schoen kwam uit als een Noord-Amerikaanse exclusive. Hij heeft een bovenwerk van nubuck, getrommeld leer en mesh in lichtblauwe en witte tinten. De Swooshes zijn voorzien van een rasterpatroon net als de tong onder de branding. Een geborduurde wereldbol en het Nike Air merk op de hiel maken het ontwerp compleet.

Nike Air Max 1 Crepe Hemp (2022)

De Nike Air Max 1 Crepe Hemp (2022) is een herhaling van de AM1 Premium Crepe uit 2004. De nieuwe versie is gemaakt van crèmekleurig hennep geweven bovenwerk met bruine suède spatborden en een bruine overlay van nubuck. De Swoosh komt in een mintgroene kleur met geborduurde Nike Air branding op de hiel.

Nike Air Max 1 Sail Ironstone

De Nike Air Max 1 Sail Ironstone is een van de nieuwste AM1 aanbod van Nike. Deze sneaker heeft een zeer minimalistische en stijlvolle look met neutrale kleuren. De bovenkant bestaat uit glad suède in Sail kleur gemengd met dichte mesh op de teen doos. Alle brandmerken en de bovenste oogjes zijn in Ironstone kleur. Om de look compleet te maken is de tussenzool uitgevoerd in Rattan kleur.

Nike Air Max 1 Travis Scott Cactus Jack Saturn Gold

En net zoals we onze lijst begonnen, eindigen we hem ook met wat heat. De Nike Air Max 1 Travis Scott Cactus Jack Saturn Gold is de tweede colorway in de samenwerking tussen Nike en Travis Scotts platenlabel, Cactus Jack. Deze sneaker heeft ook de klassieke omgekeerde Swoosh, maar heeft een gelaagd mesh bovenwerk met Durabuck overlays die bijna helemaal geel gekleurd zijn. Het is een eerbetoon aan outdoor exploratie en de Nike ACG Pocket Knife wandelschoen.

Dit waren enkele van de beste Nike Air Max 1 releases van 2022. Bekijk StockX en wat ze nog meer te bieden hebben door op de knop hieronder te klikken!