Skip to content
Staff Picks

Onze favoriete LEGO bouwsets bij Footshop

24 november 2021 18:00
Onze favoriete LEGO bouwsets bij Footshop

Op de website van Footshop shop je leukste bouwsets van LEGO. Van Bonsai boompjes tot aan Star Wars sets, Footshop heeft ze allemaal. Zo hebben wij onze favoriete LEGO sets voor je op een rijtje gezet.

LEGO

In 1916 opende Ole Kirk Christiansen een houtbewerkingszaakje in Denemarken. De zaak bewerkte in de eerste paar jaren voornamelijk meubels. Vanaf 1932 begon Ole met het bewerken van houten speelgoedblokjes en gebruikte hiervoor de naam ‘LEGO’.

Image by First Versions

Na de Tweede Wereldoorlog begon Ole met het gebruiken van kunststof en kregen de legostenen de plastic vorm die ze nu hebben. Deze bouwstenen werden gemaakt als vierkante blokken met nopjes erop. Aan de onderkant waren holle gaatjes te vinden waardoor de bouwstenen makkelijk aan elkaar vast gemaakt konden worden.

Image by Game of Bricks

LEGO werd over de jaren heen steeds populairder en werden de bouwstenen voor een hoop projecten en wereldrecords gebruikt. Zo zijn er een hoop kunstwerken gemaakt met de bouwstenen en werd in Praag de hoogste LEGO toren ter wereld gebouwd.

1. LEGO Creator Expert ‘Bonsai Tree’

Onze eerste favoriete LEGO set is deze Bonsai Tree. De naam van deze plant betekent letterlijk ‘boom in plant’ en staat voor de Japanse kunstvorm om een miniatuurboom in een pot te kweken. Bij het verzorgen van een Bonsai, is er veel tijd en aandacht nodig. Gelukkig kun je met LEGO ook heel makkelijk een Bonsai in elkaar toveren.

2. LEGO Architecture ‘London’

Altijd al naar London willen gaan? Dat kan met de LEGO Architecture set! Zo bouw jij de stad op met de bekende London Tower Bridge, Big Ben en de London Eye voor de ultieme Britse ervaring.

3. LEGO Star Wars ‘Darth Vader Helmet’

Speciaal voor onze Star Wars fanaten hebben wij de bekende helm van Darth Vader. Star Wars is een Amerikaanse filmserie en speelt zich af in een sterrenstelsel hier ‘ver, ver weg’. Met de LEGO Star Wars set breng jij de film tot leven.

4. LEGO ICONS Flower Bouquet

Een bosje bloemen kan nooit kwaad. Met de LEGO Icons creëer jij je eigen bosje bloemen voor je ouders, je vrienden of voor een speciaal iemand.

5. LEGO Technic Dom’s Dodge Charger

Ook The Fast & Furious heeft zijn eigen LEGO set gekregen. De Dom’s Dodge Charger haalt zijn inspiratie uit één van de auto’s van Dom. Een leuk feitje om te weten over de filmserie, is dat The Fast & Furious geïnspireerd is op een artikel genaamd ‘Racer X’ uit Vibe Magazines. Dit artikel ging over straatraces in New York en na zo’n race bezocht te hebben, creëerde Rob Cohen de filmserie The Fast & Furious.

6. LEGO Architecture New York

New York, ook wel de ‘City that Never Sleeps’ genoemd, staat bekend om onder andere de Big Apple, Madison Square Garden en Broadway. Ook zijn er veel wolken krabbers in de stad te vinden en kunnen deze met de LEGO Architecture set gebouwd worden.

7. LEGO ART ‘The Beatles’

Met de LEGO Art set bouw jij zo een kunstwerk in elkaar van The Beatles. The Beatles was een Engelse rock- en popgroep uit Liverpool. De groep wordt ook wel beschouwd als meest invloedrijke band uit de geschiedenis van Popmuziek.

8. LEGO Technic Porsche 911 RSR

Een ander tof LEGO set op de website van Footshop, is deze Technic Porsche 911 RSR. Dit model is een raceauto van automerk Porsche en samen met LEGO haal jij de racewedstrijden in huis.

9. LEGO Icons adidas Superstar

Uiteraard mogen de sneakers ook niet ontbreken in dit lijstje en bouw je met de LEGO Icons set de populaire adidas Superstar. Maak de kicks compleet met een paar veters en stop ze in de adidas schoenendoos!

10. LEGO Harry Potter Hogwarts Clock Tower

We sluiten onze lijst met favoriete bouwsets af met de LEGO Harry Potter Hogwarts Clock Tower. De eerste film van Harry Potter maakte zijn debuut in 2001 en met dit opmerkelijke bouwset breng jij het magische verhaal tot leven.

Dit waren onze favoriete LEGO bouwsets op de website van Footshop. Natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere toffe bouwsets te vinden op de webshop. Wil je liever zelf door de LEGO sets van Footshop scrollen? Klik dan op de knop hieronder!