Skip to content
Staff Picks

Onze favoriete hoodies bij de Bijenkorf

24 november 2021 21:30
Onze favoriete hoodies bij de Bijenkorf

Bij de Bijenkorf shop je de tofste hoodies van verschillende merken. Van merken als Off-White en Balenciaga tot Daily Paper en Banlieue, het warenhuis heeft ze allemaal. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij onze favoriete picks voor je geselecteerd.

Daily Paper Hoodies

In 2012 starten drie beste vrienden in Amsterdam een kledingmerk genaamd Daily Paper. Het merk groeide vrij snel uit tot een stabiel internationaal fashion en lifestyle brand en brengt jaarlijks een toffe collecties met een tijdloos design.

Het merk haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de Afrikaanse cultuur en heeft items voor zowel de heren als de dames. Daarnaast zijn de items van Daily Paper gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn deze makkelijk te combineren met verschillende outfits.

Daily Paper Levin Hoodie

Daily Paper
Bijenkorf hoodies

Obey Hoodies

Ook Obey is bij de Bijenkorf te vinden. Wat begon met een simpele sticker in 1989, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd street art merk. Obey is door artiest en illustrator Shepard Fairy opgericht en is volledig gebaseerd op zijn kunst, design en idealen.

Obey Love Movement Hoodie

Obey

Obey Eyes Icon 3 Hoodie

Bijenkorf hoodies

Obey Clothing werd in 2001 gelanceerd als een uitbreiding van Sherpard’s werken. De artiest zag de kledingstukken als een soort canvas om zijn kunst en boodschappen aan de mensen over te brengen. Daarnaast nemen de kledingstukken de elementen en culturele bewegingen met zich mee die de artiest in zijn kunstcarrière heeft gevormd.

Palm Angels

Nu is het de beurt aan Palm Angels. Het luxe fashion merk werd In 2011 opgericht door artdirector en fotograaf Francesco Rugazzi. Fransesco bracht toen een fotoboek uit met black & white foto’s die de skate cultuur weergaven.

Palm Angels Bear Hoodie

palm angels
Palm Angels Bear Hoodie with star eyes

Het boek leidde tot het creëren van een collectie die de Italiaanse perspectieven combineerden met de Amerikaanse cultuur. Zo bracht de artiest na een uitgave van zijn boek in 2014, zijn eerste ‘ready to wear’ herfst en winter collectie uit in 2015.

Balenciaga Hoodies

In 1919 opende Cristóbal Balenciaga de eerste Balenciaga store in Spanje. Door de Spaanse burgeroorlog werd de ondernemer gedwongen om zijn winkel te sluiten. Christóbal besloot zijn merk voort te zetten in Parijs en zo groeide Balenciaga uit tot één van de grootste fashion merken.

Balenciaga Oversized Playstation Hoodie

balenciaga
Bijenkorf hoodies

Balenciaga Painter Hoodie

balenciaga
Bijenkorf hoodies

Clan de Banlieue

Ook shop je bij Bijenkorf de leukste hoodies van Rotterdamse streetwearlabal Clan de Banlieue. Het merk werd in 2015 opgericht en begon eigenlijk als een examenopdracht voor school. Samen met Levie Merckens en Sinan Karaca startte Lopes Mendes het merk op en brachten zij met de naam ode aan ‘banlieues’

Clan de Banlieue Gare Du Nord Hoodie

Clan de banlieue

Clan de Banlieue Oversized Hoodie

Bijenkorf hoodies

Het woord ‘Banlieue’ betekent buitenwijk in het Frans. Hiermee probeert het merk een positieve draai te geven aan deze term. In totaal tel je 22 ‘banlieues’ in Parijs. Dit is dan ook een veel voorkomend element geworden in het Rotterdamse streetwearmerk.

Shop de hoodies nu bij Bijenkorf

Dit waren onze favoriete hoodies bij de Bijenkorf. Uiteraard vind je op de website nog een hele hoop andere toffe hoodies die jij kunt scoren. Wil je liever zelf door de hoodies van het warenhuis scrollen? Klik dan op de knop hieronder.