Skip to content
Events

Ontwerp je eigen sneaker bij de VIJZ Shoemaking Course

14 december 2021 18:00
Ontwerp je eigen sneaker bij de VIJZ Shoemaking Course

Altijd al je eigen sneaker willen ontwerpen? Dit is mogelijk! Tijdens de VIJZ Shoemaking Course ontwerp jij jouw eigen droom sneaker en mag je deze zelf vanaf scratch maken. Deze vijf dagenlange cursus biedt een hoop mogelijkheden. Je kiest jouw eigen favoriete model en werkt met premium materialen en tools.

VIJZ Bespokes

Tijdens de VIJZ Shoemaking Course werk je samen met Sam van IJzendoorn, ook wel bekend als VIJZ Bespokes, aan jouw eigen ontworpen sneaker. In 2013 begon Sam met het herstellen en opbouwen van sneakers onder de naam ‘VIJZ’. De naam is een samenstelling van zijn achternaam en werd al snel een bekende naam in de sneakerwereld.

VIJZ Bespokes
Foto van Nikki van Toorn

Tegenwoordig ontwerpt VIJZ voornamelijk zijn eigen schoenen en geeft hij sneakers een uniek design. De modellen bij VIJZ worden met veel aandacht ontworpen en worden als ‘piece of art’ gezien. Bij VIJZ kun je deze handgemaakte sneakers bestellen, maar ook zelf ontwerpen en maken in de Shoemaking Course.

De VIJZ Shoemaking Course

Voor de creatieveling die altijd al hun eigen sneaker hebben willen maken, is de Shoemaking Course de ideale activiteit. Tijdens deze cursus werk je vijf dagen lang aan jouw eigen sneaker. Je kiest jouw favoriete model uit en werkt onder begeleiding van professionals aan jouw persoonlijke paartje. Hierbij kun je kiezen tussen de classic modellen Nike Air Max 1, Air Jordan 1 High, Air Max 90, Air Force 1 en SB Dunk Low.

Nadat je jouw favoriete model hebt gekozen, krijg je voordat de cursus begint een template doorgestuurd. Op deze manier kun je kijken wat er mogelijk is en hoe je jouw volgende ontwerp voor je ziet. Dit is ook mogelijk tijdens de cursus zelf. Professionals laten zien hoe de sneaker is opgebouwd en hoe jij jouw ontwerp hier het beste op kunt zetten. Tijdens de course krijg je ook jouw eigen sneaker toolkit en kun je gebruik maken van de machines in het atelier.

Vijz Bespokes Shoemaking Course
Foto van Nikki van Toorn

Naast een toolkit ontvang je ook jouw eigen apron en shirt. Deze mag je na afloop meenemen om thuis verder te werken aan jouw ontwerp of andere schoenen een nieuw design geven. In het atelier wordt er gebruikt gemaakt van premium materialen. Deze kun je ook los kopen, evenals accessoires.

De kneepjes van het vak

Tijdens de cursus leer je hoe je als echte schoenenmaker te werk gaat. Je krijgt achtergrondinformatie over het maken van schoenen en de technieken die hier bij komen kijken. Je krijgt informatie over de materialen die je gebruikt en hoe je deze het beste kunt verwerken. Ook leer je meer over de schoenenindustrie en krijg je een kijkje achter de schermen.

Vijz Bespokes Shoemaking Course
Foto van VIJZ

Tijdens het werken komen technieken als lijmen, naaien, knippen en het uit elkaar halen van een sneaker naar voren. Je leert patronen te maken en deze vervolgens aan te brengen op jouw gekozen schoen. Het VIJZ team begeleidt jou tijdens dit proces.

Je werkt vijf dagen 8 uur lang aan jouw droomsneaker. Tijdens deze dagen worden de lunch en snacks verzorgd door het team. Mocht je jouw paartje nog niet afhebben na deze dagen, kun je thuis met je verkregen tool kit verder werken aan je paartje. De cursus kost €2500 en is te boeken via VIJZ.

Vijz Bespokes Shoemaking Course
Ontwerpen uit Shoemaking Course – Foto’s van VIJZ
Vijz Bespokes Shoemaking Course