Skip to content
Sustainability

Ontdek het nieuwe adidas Clean Classic pack

31 oktober 2020 12:06
Ontdek het nieuwe adidas Clean Classic pack

We zien steeds meer sustainable sneakers op de markt komen. Grote sneakerfabrikanten brengen hun populaire sneakers uit op een nieuwe, duurzame manier. Ook adidas is hard aan het werk, om zijn sneakers duurzaam te produceren. Eerder dit jaar dropte ze het adidas Clean Classic pack, waar hun klassiekers zijn omgezet in een duurzame sneaker. Zie hieronder alle sneakers uit het pack.

adidas Stan Smith Clean Classic ‘White/Green’

Een echte klassieker. De adidas Stan Smith. Het leren bovenwerk is ingewisseld voor gerecyclede materialen. Zoals we de sneaker vaak zien, is hij ook hier wit. Ook de backtab met het adidas logo is wit gemaakt, waardoor de andere details meer opvallen. Op de hiel staat namelijk de boodschap: “This shoe alone will not safe the planet.” De tekst is groen gemaakt, wat matcht met de groene veters.

adidas Stan Smith Clean Classic 'White/Green'

FU9609 · Prijs vanaf €41,-

Naar alle aanbieders

adidas Stan Smith Clean Classic ‘White’

Opnieuw is de Stan Smith gebruikt in het Clean Classic pack. Dit keer zijn de kleuren details op het bovenwerk weg gelaten. De zool is geel verkleurd, met gekleurde spikkels erop. Ook hier is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. De zool is bijvoorbeeld gemaakt van hergebruikt rubber.

adidas Stan Smith Clean Classic 'White'

FV0534 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

adidas Superstar Bold Clean Classic ‘Cloud White’

De Superstar kan natuurlijk ook niet ontbreken uit het classic pakket. De adidas Superstar Bold heeft een platform zool, wat de sneaker extra interessant maakt. Het bovenwerk is wit en gemaakt van primegreen. Ook de ’three-stripes’ en adidas logo’s zijn wit gelaten. De zool en shelltoe heeft een wit/geel verkleurde uitstraling.

adidas Superstar Bold 'Cloud White'

FY0118 · Prijs vanaf €134,-

Naar alle aanbieders

adidas Superstar Bold W Clean Classic ‘White’

Voor de tweede keer in dit pack, is de Superstar Bold gebruikt. Dit keer in een wit met paarse colorway. De sneaker is, natuurlijk ook hier, gemaakt van gerecyclede materialen. Op de hiel van het witte bovenwerk staat opnieuw de boodschap: “This shoe alone will not safe the planet.” Deze tekst staat geschreven in het paars, wat past bij de paarse veters in de sneaker.

adidas Superstar Bold W Clean Classic 'White'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

adidas Continental 80 Clean Classic

De volgende klassieker in het pack is de adidas Continental 80. Deze maakte dit jaar een grote comeback. Ook op deze sneaker zien we de boodschap weer op het witte bovenwerk staan. Dit keer in rode letters, dus ook met rode veters. Verder zijn alle details op de sneaker wit gelaten.

adidias Continental 80 Clean Classic ‘White’

Ook deze sneaker is twee keer toegevoegd aan het Clean Classic Pack. Het bovenwerk is wit. Ook hier is gebruikt van primegreen materiaal. Primegreen is gemaakt van gerecyclede componenten. De zool bij deze Classic is wit/geel verkleurd, wat het een vintage look geeft.

adidas Continental 80 Clean Classic 'White'

FV8468 · Prijs vanaf €34,-

Naar alle aanbieders

adidas Superstar Clean Classic ‘White’

De 3e adidas Superstar in dit pack. Dit keer zoals we hem gewend zijn, zonder bold zool. De sneaker heeft een volledig witte colorway. Ook hier is gebruik gemaakt van de vintage look, door de zool en neus wit/geel te maken. De ’three-stripes’ hebben losse randjes, net zoals we ook zien op de backtab.

adidas Superstar Clean Classic 'White'

FW2292 · Prijs vanaf €40,-

Naar alle aanbieders

adidas Superstar Clean Classic

De laatste Superstar van het adidas Clean Classic pack. De witte sneaker met zwarte accenten. Ook hier zien we de boodschap op de hiel geschreven. De zwarte kleur komt terug op de veters. Dit is ook de enige sneaker in dit pack, die een logo heeft met kleur. ‘Superstar’ staat in zwarte letters geschreven naast de ’three-stripes.’

adidas Superstar Clean Classic 'White'

FW2293 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

adidas Supercourt Clean Classic ‘White’

De laatste sneaker in het Clean Classic pack. De Supercourt is ook een klassieker van adidas en past dan ook goed in dit pack. Het leer op het bovenwerk is ingewisseld voor gerecyclede materialen. Ook de zool is gemaakt van hergebruikt rubber. De sneaker is helemaal wit. Alleen de boodschap op de hiel heeft een blauwe kleur. Net zoals bij de andere paartjes, staat hier “This shoe alone will not safe the planet.”

adidas Supercourt Clean Classic 'White'

FU9728 · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders

Lees meer Sneakerjagers blogs op onze website. Volg ons op Instagram, voor meer sneaker content en release reminders! Nieuwe sneaker releases zijn ook te vinden in onze release kalender.