Skip to content
Staff Picks

Ontdek de meest griezelige Halloween sneakers bij StockX

31 oktober 2023 06:25
Ontdek de meest griezelige Halloween sneakers bij StockX

Het is die tijd van het jaar weer. De bladeren vallen van de bomen, de lucht heeft een scherpe herfstgeur en de nacht wordt gevuld met mysterie. Ook Halloween komt eraan en dankzij StockX is er geen betere manier om in dit spookachtige seizoen te komen dan met de perfecte Halloween sneakers aan je voeten!

Of je nu op zoek bent naar de ultieme finishing touch voor je Halloween kostuum of gewoon wat extra griezeligheid wilt toevoegen aan je sneakercollectie, we hebben de meest griezelige en tegelijkertijd stijlvolle, sneakers voor je verzameld!

1. Nike SB Dunk Low ‘Mummy’ | DM0774-111

Nike SB Dunk Low 'Mummy'
Nike SB Dunk Low 'Mummy'

De lijst met Halloween sneakers die beschikbaar zijn bij StockX beginnen we met de Nike SB Dunk Low ‘Mummy’. Deze sneaker haalt zijn inspiratie uit het eeuwenoude Egyptische mummificatieproces. Het bovenwerk is vervaardigd van meerdere lagen textiel met zorgvuldig gestikte details en is voorzien van een suède Swoosh overlay.

Aan de hiel steken oogafbeeldingen uit onder de gelaagde textuur, wat een extra mysterieus tintje geeft. Het geheel wordt afgemaakt door een glow-in-the-dark zool en een geweven tongriempje met het Oog van Horus, waardoor dit Halloween ontwerp werkelijk tot leven komt!

2. Nike SB Dunk ‘High Sweet Tooth Candy Corn’ | FN5107-700

Nike SB Dunk 'High Sweet Tooth Candy Corn'
Nike SB Dunk 'High Sweet Tooth Candy Corn'

De Nike SB Dunk High ‘Sweet Tooth’ is een speelse en verrukkelijke sneaker die zijn inspiratie haalt uit een geliefd jeugdsnoepje. Met zijn levendige kleuren ‘Orange’, ‘Amarillo’ en ‘White’ brengt hij een eerbetoon aan het snoepgoed en creëert een visueel aantrekkelijk ontwerp dat het soepele leren bovenwerk siert.

Verder zien we dat op de leren toe box van de schoen tandafdrukken zijn aangebracht, alsof iemand een hapje heeft proberen te nemen. Het resultaat is een knipoog naar zoete herinneringen en een stijlvolle, onweerstaanbare sneaker!

3. adidas Forum Low ‘Halloween Dracula’ |
GW8841

adidas Forum Low 'Halloween Dracula'

De adidas Forum Low ‘Halloween Dracula’ brengt Halloween tot leven met sprekende kleuren en thematische details. Zo siert bont met een vleermuisachtig patroon de neus, de zijpanelen in het midden van de voet en de hiel. Daarnaast zijn de iconische 3-Stripes en het merk op de lock-down strap gesierd in een bloedrode tint.

Daarnaast zijn de glinsterende zilveren kanten details gevormd als scherpe tanden van de graaf. Dezelfde tanden vind je ook terug op de sokvoering. Tot slot maakt deze Forum Low een laatste statement met een buitenzool met een groen patroon, dat bovendien glow-in-the-dark eigenschappen heeft, voor een extra dosis Halloween magie!

4. Nike Air Force 1 Low PRM ‘Halloween (2023)’ |
FQ8822-084

Nike Air Force 1 Low PRM 'Halloween (2023)'
Nike Air Force 1 Low PRM 'Halloween (2023)'

De Nike Air Force 1 ‘Halloween’ sneaker omarmt met zijn angstaanjagende designelementen de sfeer van het Halloween seizoen, terwijl hij tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling behoudt.

Het bovenwerk is gehuld in diepzwart, vervaardigd uit getrommeld leer met overlays van slangenleer en subtiele Swooshes. Een zilverkleurige kraagvoering en een metallic Jack O’Lantern versiering op de veters voegen een vleugje grijstinten toe aan het geheel, terwijl het gemarmerde profiel levendige neongroene accenten introduceert.

5. Nike Air Force 1 Low ‘Purple Skeleton Halloween (2021)’ | CU8067-500

Nike Air Force 1 Low 'Purple Skeleton Halloween (2021)'
Nike Air Force 1 Low 'Purple Skeleton Halloween (2021)'

Ook de Nike Air Force 1 ‘Purple Skeleton Halloween (2021)’ is een eerbetoon aan Halloween en een herinterpretatie van het oorspronkelijke Skeleton-model uit 2018. Wat direct in het oog springt is het opvallende paarse bovenwerk met het herkenbare röntge-achtige Skeleton-patroon.

Maar deze Halloween sneaker heeft nog een verrassing, namelijk het glow-in-the-dark element. In het donker zal de tussenzool oplichten, waardoor deze sneaker nog meer aandacht trekt!

6. A Bathing Ape Bape Sta 93 Hi ‘Halloween (2021)’ | 001FWH701019-PUR-A

A Bathing Ape Bape Sta 93 Hi 'Halloween (2021)'

De Bape Sta 93 Hi ‘Halloween (2021)’ van A Bathing Ape is gekleed in een angstaanjagend kostuum en speelt met een kleurenpalet dat zwart, paars en oranje omvat. Om de sneaker nog unieker te maken, heeft het iconische APE Head-insigne van BAPE plaatsgemaakt voor een spinnenwebontwerp.

7. Nike SB Dunk Low & Air Max 95 ‘Freddy Krueger’

Nike SB Dunk Low 'Freddy Krueger'
Nike Air Max 95 'Freddy Krueger'

Met de SB Dunk Low ‘Freddy Krueger’ en Air Max 95 ‘Freddy Krueger’ eert Nike de iconische schurk uit de Nightmare on Elm Street film reeks. Op beide sneakers is Freddy’s herkenbare gestreepte trui te vinden, gecombineerd met metallic zilveren accenten die subtiel verwijzen naar de vlijmscherpe messen die uit Freddy’s leren handschoen tevoorschijn komen.

Hoewel de SB Dunk Low nooit officieel werd uitgebracht en slechts als een sample bestaat, is deze Halloween sneaker verkrijgbaar bij StockX!

8. Nike Dunk Low Retro PRM ‘Halloween (2022)’ |
DQ7681-001

Nike Dunk Low Retro PRM 'Halloween (2022)'
Nike Dunk Low Retro PRM 'Halloween (2022)'

De Nike Dunk Low Retro PRM ‘Halloween (2022)’, ook wel bekend als de ‘Iron Grey’, is vervaardigd uit een boeiende mix van canvas, suède en leren materialen, gecoat in een kleurenpalet van ijzer, grijs, spookachtig grijs en griezelig groen.

De Halloween sneaker beschikt over een basis van grijs leer, versterkt door grijze suède accenten op de mudgaurd, zijpaneel, veteroogjes en de iconische Swoosh. Het Nike-logo in dezelfde tint prijkt op zowel de tong als de hiel van de schoen. Dit bovenwerk wordt gedragen door een groene buitenzool en rust op een contrasterende, gebroken witte tussenzool.

9. Nike Ja 1 ‘Halloween’ | FD6565-300/FV5562-300

Nike Ja 1 'Halloween'
Nike Ja 1 'Halloween'

Betreed het angstaanjagende seizoen met de Nike Ja 1 ‘Halloween’, een sneaker die meesterlijke design verenigt met een griezelige esthetiek. Dit ontwerp is een eerbetoon aan de Halloween sfeer en laat enge verhalen tot leven komen met elke stap die je zet.

De Swooshes zijn versierd met zombiekrassen, terwijl griezelige handen oprijzen uit denkbeeldige graven. Het bloedrode geborduurde nummer ’12’ vertelt een verhaal van duistere elegantie, harmonieus vermengd met de functionele stijl van Nike.

10. Nike Dunk Low PRM ‘Halloween (2021)’ |
DD3357-100

Nike Dunk Low PRM 'Halloween (2021)'
Nike Dunk Low PRM 'Halloween (2021)'

Het laatste paartje dat we bespreken uit deze lijst van Halloween sneakers bij StockX is de Nike Dunk Low PRM ‘Halloween (2021)’. De Swoosh, tong en voering zijn opvallend oranje gekleurd, wat een levendig contrast vormt met de witte basis van het leren bovenwerk, dat duidelijk zichtbaar is op de toe box, het zijpaneel en de kraag. Ook de veters zijn in deze heldere kleur uitgevoerd.

Om het ontwerp van deze schoen nog angstaanjagender te maken, heeft Nike glow-in-the-dark elementen toegevoegd aan de zwarte overlays. Wanneer je de duisternis betreedt, verschijnen er verschillende ogen op de sneakers. Zelfs de buitenzool is gemaakt van dit lichtgevende materiaal, wat zorgt voor een griezelig effect bij elke stap.

Toch nog graag alle Halloween sneakers bij StockX bekijken? Klik dan nu op de knop hieronder voor het volledige overzicht!