Skip to content
Newsfeed

Officiële beelden van de Nike Air 180 ‘Concord’ zijn opgedoken

27 juni 2024 15:24
Officiële beelden van de Nike Air 180 ‘Concord’ zijn opgedoken

De eerste geruchten over de comeback van de Nike Air 180 ‘Concord’ gingen al een tijdje rond, maar nu bevestigt Nike de release met het onthullen van de officiële beelden. De ‘Concord’ colorway verscheen in 1992 aan de voeten van basketballer Michael Jordan en is sindsdien een erg geliefde sneaker bij sneakerliefhebbers.

‘Dream Team’

Na de comeback van de Nike Air 180 ‘Ultramarine’, eerder dit jaar, zien we nu de volgende colorway: de ‘Concord’. De sneaker, ontworpen door Bruce Kilgore en Tinker Hatfield, maakte zijn debuut in 1991, maar ving een jaar later veel aandacht toen Michael Jordan de sneaker droeg tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, Spanje.

Beeld Nike

Michael Jordan was in 1992 onderdeel van het iconische ‘Dream Team’ bestaande uit spelers als Magic Johnson, Larry Bird en Scottie Pippen, een team dat nog altijd gezien wordt als een van de beste basketbalteams der tijden.

Jordan had destijds zijn eigen deal met Nike en had al verschillende Air Jordan silhouetten gereleased. Maar tijdens de Olympische Spelen werd hij ook gespot met de Air 180 ‘Concord’ aan zijn voeten. De sneaker heeft een witte upper met paarse overlays. De Swoosh op het middenpaneel kleurt goud.

De Nike Air 180 ‘Concord’ heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we het paar hoogstwaarschijnlijk in 2024 verwachten. Bekijk de officiële beelden hieronder en mis de release niet.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date