Skip to content
Newsfeed

Officiële beelden van de Di’orr Greenwood x Nike SB collectie

6 april 2024 07:08
Officiële beelden van de Di’orr Greenwood x Nike SB collectie

Di’orr Greenwood, een professionele skateboardster en ontwerpster van eigen kleding en skateboards, gaat een samenwerking aan met Nike SB. De samenwerking richt zich op twee sneakers: de Nike SB Dunk High en SB Blazer Mid.

Di’orr Greenwood is afkomstig van de Navajo Nation in Noord-Arizona. Je kent haar misschien wel van haar skateteams, zoals Patti McGee’s OGBetty, Las ChicAZ, Propel Skate Academy en Apache Skateboards. Daarnaast staat ze bekend om haar unieke inheemse skateboardontwerpen en bovendien haar talent in het maken van fluiten.

Haar Navajo achtergrond vormt ook opnieuw de inspiratie voor de twee Nike SB sneakers.

🎨 Colorway: Turquoise Blue/Black-Rugged Orange
#️⃣ Stylecode: FQ1775-400
📅 Release: 2024

Greenwoods interpretatie van de SB Dunk High kenmerkt zich door een samenstelling van diverse materialen en kleuren. De buitenzijden, zowel aan de binnen- als buitenkant, zijn bijvoorbeeld gemaakt van Turquoise Blue suède. Dit wordt overlapt door Rugged Orange panelen die rond de kraag, hiel en de neus van de sneaker zijn geplaatst.

En in plaats van de gebruikelijke perforaties op de neus, is er nu een sterrenpatroon geïntegreerd, dat ook terugkomt in het vetersysteem. Dit thema is geïnspireerd door astrologie, en is ook te zien op de Nike Swooshes, waar het sterrenbeeld van het Steelpannetje is geborduurd.

🎨 Colorway: Anthracite/Dark Smoke Grey
#️⃣ Stylecode: FQ0792-001
📅 Release: 2024

Terwijl de SB Dunk High een kleurrijk uiterlijk heeft, is de Di’orr Greenwood x Nike SB Blazer ‘Black’ voorzien van antraciet en donkergrijze tinten. Dit ingetogen kleurenpalet vormt een ideale achtergrond voor het bloemenmotief en de brede omslag met gedetailleerde stiksels.

Daarnaast is de gevulkaniseerde rubberen tussenzool zorgvuldig ontworpen met bergachtige profielen, als een eerbetoon aan de landschappen die Greenwood’s kunst inspireren. Op het hiellipje van de rechterschoen wordt haar erfgoed geëerd met het geborduurde woord ‘Diné’, wat verwijst naar ‘Het Volk’.

Op dit moment is er helaas nog geen releasedatum bekend voor beide sneakers. Houd daarom de releasekalender en nieuwspagina in de gaten, en bekijk alvast de officiële beelden hieronder!

Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' FQ1775-400
Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' FQ1775-400
Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' buitenzool
Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' details
Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' bovenwerk
Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' inlegzolen
Di’orr Greenwood x Nike SB Dunk 'Navajo Arts' details
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black' FQ0792-001
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black' FQ0792-001
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black' buitenzool
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black'
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black' bovenwerk
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black' details
Di'orr Greenwood x Nike SB Blazer 'Black' tussenzool