Upcoming

Off-White™ komt met ODSY-1000 sneaker

5 juni 2019 15:46
Off-White™ komt met ODSY-1000 sneaker

Een maand geleden bracht Off-White zijn FW19 collectie uit. Echter is het alleen nog mogelijk om de meeste sneakers te pre-orderen. In de FW19 collectie komen er ook 3 nieuwe colorways uit van het ODSY-1000 model.

Dat Off-White momenteel één van de grootste merken ter wereld is, daar is geen twijfel over mogelijk. Het merk is opgericht door het Amerikaanse icoon, Virgil Abloh. In 2013 werd het in Milaan gevestigde Off-White opgericht. De reden dat het hoofdkwartier in Milaan gevestigd is omdat Virgil Abloh wil dat de collecties worden gemaakt in Italië met een Amerikaanse stijl. Ook opende Virgil Abloh 15 showrooms over de gehele wereld. Wie had verwacht dat Abloh met een master in Architectuur zo’n groot succes zou kunnen brengen met het ontwerpen van premium streetwear?

Voordat Virgil Abloh met Off-White kwam, had hij een ander streetwear merk genaamd Pyrex Vision. Vele beroemdheden ontvingen dit met open armen. Echter werd hij geconfronteerd op het moment dat hij Ralph Lauren kleding begon in te kopen, te re-designen en vervolgens voor een enorm hoge prijs verkocht. Om deze reden besloot Virgil Abloh om Pyrex Vision te schrappen. Ondanks de kritiek die hij kreeg duurde het niet lang totdat hij een comeback maakte met het ondertussen wereldberoemde merk Off-White.

Virgil Abloh kijkt niet alleen naar wat hip is en naar wat iedereen draagt. Met Off-White wil hij een soort avant-garde creëren door streetwear te combineren met premium fashion. De ontwerper experimenteert met het maken van een klassiek design, maar dan in een vernieuwde richting. Het moet geschikt zijn voor de jonge millennial generatie.

Off-White ODSY-1000 Details

De ODSY-1000 is verkrijgbaar in 3 verschillende colorways. Een ‘Baby Blue/Black’, ‘Blue/Red’ en een volledig roze colorway. De upper is gemaakt van een mix van mesh, suède en rubber. Naast deze materialen beschikt de upper ook over een mooi borduurwerk en levendige, luxe details. De ‘Baby Blue/Black’ colorway beschikt over een witte tong met een roze rubberen lip aan de bovenkant. Elastische oranje eyestays verschijnen onder een doorzichtig paneel dat bedekt is door het kenmerkende Arrows logo van Off-White. Op de achterkant bevindt zich een rubberen hakkooi. Hierboven zit een heel tab die gemaakt is als het kenmerkende gele tape motief. Een ander detail op de hak is de korte liniaal die loopt van 0 tot en met 5 centimeter. Al deze details zijn bevestigd op een dikke tussenzool. Op deze zool zitten weer grote spikes. Op de neus staat de naam van het model “ODSY-1000”.

De andere 2 colorways zijn eigenlijk exact hetzelfde. Het roze model is volledig roze, alleen achterop de hiel zit een groen paneel. De veters beschikken over een blauwe kleur en de kenmerkende Arrow heeft een oranje kleurtje. Als laatste is er nog de ‘Blue/Red’ colorway. Deze colorway beschikt over een rode Arrow en heeft groene veters. Ook dit model heeft op de tong een roze rubberen lip. De binnenkant bevat over een opvallende, gele kleur.

Het ODSY-1000 model van Off-White is verkrijgbaar in 3 verschillende colorways. De ‘Baby Blue/Black’ colorway en de ‘Blue/Red’ colorway zijn voor mannen en de roze colorway is voor vrouwen. Het is mogelijk om de sneaker al te bestellen via de Off-White website voor €590,-. Echter zal je nog wel tot 15 oktober moeten wachten totdat sneaker geleverd wordt. Check de foto’s hieronder voor een duidelijke look van de colorways. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneakernieuws? Houd dan dagelijks Sneakerjagers in de gaten!
Images by: Off-White


The Turnover