Skip to content
Upcoming

NINETYFOUR & CERO NINE // A Best Friends Collab

10 juni 2019 09:17
NINETYFOUR & CERO NINE // A Best Friends Collab

Het sneakermerk merk Cero Nine en het lifestyle merk Ninetyfour werken samen aan een exclusieve sneaker genaamd de CERONINETYFOUR. De samenwerking is ontstaan uit de wederzijdse liefde voor elkaars merk.

Cero Nine streeft ernaar om aan nieuwe trends een eigen draai te geven. Door uniek te zijn, goede materialen te gebruiken en trendy items te maken proberen ze deze gedachte waar te maken.

Hoewel Cero Nine al iets bekender is, zal het lifestyle merk Ninetyfour iets minder bekend zijn. Het merk is ontstaan vanuit vriendschap die is ontstaan in 1994. Vandaar de naam Ninetyfour. Ninetyfour is geïnspireerd op het sterke karakter van de wereldwijde straat- en stadscultuur. Dit is allemaal terug te vinden in hun unieke kleding.

De sneaker

De sneaker die beide merken gaan uitbrengen is niet helemaal nieuw. Nintyfour heeft namelijk haar creativiteit losgelaten op een bestaand model van Cero Nine. Namelijk de FORT. Kenmerkend aan deze sneaker is de chunky midsole en de Air Max 97 achtige lijnen op het bovenwerk. Het model past perfect bij de kleding die Ninetyfour uitbrengt. De kleding is uniek en brengt ondanks de urban uitstraling toch een vleugje exclusiviteit en luxe met zich mee. Precies wat de FORT van Cero Nine ook heeft.

In totaal zullen er twee verschillende colorways van de FORT uitkomen. Beide gekleurd in de kenmerkende kleuren van Ninetyfour, zwart en wit. De eerste heeft een vrijwel compleet zwart bovenwerk. Alleen de tong is reflecterend. Op de tong is ook het logo van Cero Nine en de tekst 94 terug te vinden. Ditzelfde geldt voor de andere colorway. De tweede sneaker heeft echter een bovenwerk van wit en zwart. Bij beide sneakers staat het prachtige bovenwerk op een heerlijke chunky midsole.

Naast de twee FORT sneakers zullen er ook verschillende t-shirts uitkomen met een hoodie.

De collectie zal in gelimiteerde aantallen uitkomen op vrijdag 28 Juni tijdens een special evenement in de gloed nieuwe Ninetyfour store op de Amstel passage in het Centraal Station van Amsterdam. De overige items zullen verkocht worden via ninety-four.com en cero-nine.com ‪vanaf zondag 30 juni.