Skip to content
Upcoming

Nike’s ‘Swoosh Chain’ pack, exclusief voor kids

1 augustus 2019 16:21
Nike’s ‘Swoosh Chain’ pack, exclusief voor kids

De Swoosh is één van de meest herkenbare logo’s ter wereld. Nike viert het grote succes van “The Evolution of the Swoosh” door 3 packs uit te brengen. Eén hiervan is het ‘Swoosh Chain’ pack waarin 3 verschillende Nike silhouetten voorzien zijn van een uiterlijk dat geïnspireerd is op colorways uit de jaren ’70. De sneakers in dit pack zullen alleen voor kids zijn!

Nike’s wereldberoemde logo is ontworpen in 1971 door Graphic Design studente Carolyn Davidson. Phil Knight, medeoprichter van Nike, maakte de opmerking over het ontwerp dat hij het niet geweldig vond, maar dat het met hem mee zou groeien. Voor haar design van de Swoosh kreeg Davidson slechts $35, dit is omgerekend naar het heden zo’n $220. Dit is natuurlijk enorm weinig als je het vergelijkt met hoeveel Nike nu waard is (ongeveer $140 miljard). Davidson heeft echter jarenlang nog bij Nike gewerkt voordat ze als freelancer ging werken. Na haar vertrek kreeg Davidson overigens vele aandelen in het bedrijf en heeft Nike haar een gouden Swoosh vormige ring cadeau gedaan.

“I don’t love it, but it will grow on me.”

Phil Knight

Het ‘Swoosh Chain’ pack

Door de jaren heen heeft het Nike logo verschillende aanpassingen meegemaakt. De Swoosh Chain is namelijk ontwikkeld om trainingspakken, maar ook andere kledingstukken, een nieuw uiterlijk mee te geven. De Swoosh Chain verschijnt op 3 verschillende sneakermodellen. Namelijk de Air Force 1, Air Max 97 en de Air Max Plus. Dit pack zal echter alleen uitkomen in kids sizes.

De Swoosh Chain zien we duidelijk terugkomen op de Air Force 1, net boven de midsole, en als de onderste golf op de Air Max 97. Op de Air Max Plus is dit detail echter wat subtieler. Hier loopt de Swoosh Chain namelijk over de tong. Verder zijn er op alle 3 de sneakers ook klittenband details te vinden. Zo is de Swoosh op de Air Force 1 vastgemaakt met dit materiaal. Wanneer je deze eraf haalt, zie je dat er “Swoosh” geschreven staat met stift op de witte klittenband laag. Op de Air Max 97 is het element waar je normaal gesproken de Swoosh vindt, voorzien van eenzelfde laag wit klittenband met daarop alleen de tekst “Swoosh”. Ditzelfde geldt ook voor de Air Max Plus, maar op dit model is de tong voorzien van dit materiaal.

Naast deze interessante details, zijn de kleuren op de sneakers ook opvallend. Deze zijn namelijk geïnspireerd door de colorways uit de jaren ’70. Geen wonder dat er dus veel vrolijke en opvallende kleuren te vinden zijn. Zo zien we licht blauw, oranje en rood terugkomen op de 3 silhouetten. Deze kleuren zijn ook verwerkt in de Swoosh Chain die te vinden is op de AF1 en AM97.

Nike’s ‘Swoosh Chain’ pack zal op zaterdag 17 augustus exclusief releasen voor kids. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste info over deze sneakers. Check ondertussen hieronder de foto’s.


Nike and Footlocker Evolution of Swoosh Air Force 1, Air Max 97, Air Max Plus and React Element 55. 1
Nike Air Force 1 Swoosh Chain Pack Release Date
Nike Air Max 97 Swoosh Chain Pack Release Date
Nike Air Max Plus Swoosh Chain Pack Release Date