Skip to content
Upcoming

Nike’s ‘Sunburst’ pack

1 augustus 2019 16:58
Nike’s ‘Sunburst’ pack

Eerder deze week hebben Nike en Footlocker een exclusieve samenwerking aangekondigd. Door middel van een reeks sneaker releases hebben de twee merken hun samenwerking geïnspireerd op de geschiedenis van Nike’s logo’s.

Nike’s Sunburst logo

De branding van Nike is tientallen keren geëvolueerd sinds dat Nike nog naar de Blue Ribbon Sports Nike, Inc luisterende terug in 1971. De logo’s verschilden veel van elkaar en hoewel sommige populairder waren dan andere, de logo’s waren onmisbaar. Deze week heeft Nike een nieuw project met Footlocker aangekondigd waar ze de logo’s eren, zoals het beroemde Sunburst logo.

Het Sunburst logo is ontstaan in 1972. Nike probeerde toen om een non-symmetrische versie van de swoosh te maken, uiteindelijk is het logo een multicolor wiel geworden. Het nieuwe pack zal 4 modellen beschikken in heldere, opvallende tinten van geel, rood, groen en oranje. De vier modellen zijn de Air Force 1, Air Max Plus, Air Max 97 en de React Element 55. Op elke sneaker is het Sunburst logo te vinden dichtbij de Swoosh.

Het nieuwe Footlocker x Nike ‘Sunburst’ pack komt waarschijnlijk in stores in augustus 2019. Check ook >> Nike’s ‘Swoosh Chain’ pack, exclusief voor kids. Voor meer releases check je de releasekalender.


Nike ‘Sunburst’ pack

De Air Force 1 is voorzien van een mix van mesh en leren panelen. De panelen komen in felle kleuren van groen, rood en oranje. Op de laterale zijde van de voorvoet is het Sunburst logo geplaatst. Op de tussenzool is er multi-kleur detaillering.

De Air Max 97 is misschien wel de meest kleurrijke sneaker van dit pack. De felle oranje, gele, rode en groene kleuren maken dit de ideale zomersneaker. De sneaker beschikt over het Sunburst logo op het gelaagde bovenwerk, het logo komt ook terug op de zijkant van de sneaker.

De Air Max Plus maakt gebruik van een rode kleur en heeft echt zijn eigen stijl vergeleken met de andere sneakers. Uiteraard komt ook bij dit model het Sunburst logo terug, namelijk op een unieke wijze naast de Swoosh.

De React Element 55 heeft een frisse futuristische colorway dat is gemaakt van mesh en synthetische stoffen. Het ontwerp wordt geaccentueerd door levendige details. De sneaker rust op een react zool voor optimale comfort.