Skip to content
Upcoming

Nike introduceert nieuw model genaamd ‘Zoom Freak 1’

1 juli 2019 14:28
Nike introduceert nieuw model genaamd ‘Zoom Freak 1’

Het nieuwe model begon langzamerhand al in meerdere webshops verkrijgbaar te zijn, maar nu heeft Nike zelf Giannis Antetokounmpo’s zijn eerste signature sneaker onthuld. De sneaker heeft de naam ‘Zoom Freak 1’ gekregen en is er nu in 2 verschillende colorways.

Giannis Antetokounmpo is een Griekse basketballer die speelt bij Milwaukee Bucks in de NBA. Voornamelijk speelt hij als power-forward, maar hij kan ook als small-forward spelen. Op 6 december 1994 werd hij geboren in de hoofdstad van Griekenland, Athene. In 2012 sloot Giannis zich aan bij de Griekse basketbalclub Filathlitikos B.C. en toen wed hij in april 2013 gedraft voor de NBA door Milwaukee Bucks. In het seizoen 16/17 werd Antetokounmpo de eerste speler in de geschiedenis van de NBA die het seizoen eindigde in de top 20 van de volgende 5 statistieken: meeste punten, rebounds, assists, steals en meeste blocks. Hij werd in 2017 uitgeroepen tot de Most Improved Player en dit jaar won hij de Most Valuable Player award.

Nu is Giannis de samenwerking aangegaan met Nike en heeft hij zijn eigen sneaker op de markt gebracht, de Zoom Freak 1. Zoals altijd is een signature sneaker ontworpen naar de wensen van de persoon waar het om gaat. Voor Giannis is familie alles en dit is goed terug te zien aan de Zoom Freak 1. De sneaker draait om de mensen die het dichtst bij hem staan. Ook is het model een eerbetoon aan zowel broederschap die hij heeft met Kostas, Thanasis, Alexis en Francis als aan zijn ouders die hem op weg hebben geholpen. Ondanks dat hij ze verbonden zijn door dezelfde, onscheidbare band, weet Giannis dat broederschap veel meer is dan familie. ‘All Bros’ eert het geloof van Giannis dat familie veel dieper gaat dan bloed.

Nike Zoom Freak 1 Details

Voor Giannis is dit zijn allereerste basketbal schoen die hij heeft gecreëerd. De Zoom Freak 1 heeft een extra responsieve demping, omsluit de voorvoet en biedt grip in meerdere richtingen. Dit alles is nodig om zijn ongelofelijk atletische spel te complementeren. Onder de hak zijn twee Zoom Air Units op elkaar gestapeld voor extra demping bij harde schokken en extra responsiviteit. Hierdoor kan je snel over het veld bewegen. Ook beschikt de zool over een geometrisch grippatroon, deze zorgt voor snelle stops, starts en om wendbaarder te zijn op het veld. Een deel van de buitenzool is geïnspireerd op rozen ter ere van Giannis zijn overleden vader. Er staat ‘I AM MY FATHER’S LEGACY’. De midsole is gemaakt van zacht, veerkrachtig foam en de outsole is gemaakt van rubber.

De sneaker is verkrijgbaar in 2 verschillende colorways via nike.com. Aan het model hangt een prijskaartje van €120,-. De colorways die verkrijgbaar zijn, zijn: zwart en oranje. Vergeet ook niet om dagelijks even onze Releasekalender te checken om up-to-date te blijven van aankomende releases. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de colorways.


Zoom Freak 1

BQ5422-001 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders
Zoom Freak 1
Zoom Freak 1

Nike Zoom Freak 1

BQ5422-800 · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders
Zoom Freak 1
Images by Nike