Skip to content
Upcoming

Nike en Foot Locker eren Ken Griffey Jr. met de Sweetest Swing Collectie

24 juni 2021 15:11
Nike en Foot Locker eren Ken Griffey Jr. met de Sweetest Swing Collectie

Nike’s Air Griffey Max 1 bestaat 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dit doet Nike om honkballer Ken Griffey Jr. te eren met de Sweetest Swing Collectie. De collectie bestaat in totaal uit vier verschillende sneakers. Ben jij benieuwd naar welke sneakers? Lees verder om erachter te komen!

Wie is Ken Griffey Jr. nou eigenlijk? Ken Griffey Jr. is een voormalig honkbalspeler de 22 jaar lang in de MLB (Major League Baseball) heeft gespeeld. Griffey Jr. heeft een succesvolle carrière achter de rug als member van de Hall of Fame. Daarnaast wist hij het ook 13 keer tot het All-Star team te schoppen. Daarnaast maakte de honkballer in zijn carrière maarliefst 630 homeruns wat hem 7e maakt op de ranglijst van meeste homeruns. Genoeg redenen dus om Ken Griffey Jr. te eren met deze collectie!

Zoals we zojuist al zeiden totaal bestaat de ‘Sweetest Swing Collectie’ uit vier verschillende silhouetten. Namelijk de Nike Air Max 90, Air Force 1, Air Griffey Max 1 en de Air VaporMax Plus. Elk silhouet is op Ken Griffey Jr. geïnspireerd op zijn eigen manier en daarom zullen wij de sneakers één voor één onder de loep nemen voor jou. Laten we beginnen met Nike Air Max 90.

Nike Air Max 90 ‘OG Flipped’ | DJ5190-100

De Air Max 90 beschikt over vele verschillende materialen. Zo is de basis opgemaakt van wit leer met hierop behoorlijk wat overlays. De overlays zijn gecreëerd in grijze en zwarte kleuren van de materialen, terwijl de Swoosh een donkergrijze kleur heeft gekregen. Op de voorvoet loopt een zwarte Swoosh met rode outlining. Deze rode outlining matched goed met de rode stitching wat ons doet denken aan een honkbal. Verder is er een patch te vinden op de tong met een snapback erop gegraveerd met hieronder het rugnummer van Ken Griffey Jr. namelijk 24. Onder het bovenwerk loopt een witte midsole dat wordt opengebroken door een groenige kleur dat het team waarvoor hij speelde, Mariners, representeert.

Nike Air Max 90 Sweetest Swing Collectie

Nike Air Force 1 ‘Like Father, Like Son’ | DJ5192-100

Hoe de Air Max 90 specifiek gericht was op Ken Griffey Jr. is deze Air Force 1 niet alleen door hem geïnspireerd, maar ook zijn vader. Als basis heeft Nike gekozen voor de klassieke witte lederen basis en verder zijn de linker- en rechterschoen op eigen wijze gecreëerd. De linkerschoen is namelijk geïnspireerd op Ken Griffey Jr. en de rechter op zijn vader Ken Griffey Sr. Op de voorvoet staan mini-swooshes die, net als de rugnummers op de zijkanten, in blauw/gouden kleuren zijn verwerkt. De grote Swooshes zijn opgemaakt in contrasterende zwarte kleuren. Deze zwarte kleur loopt door tot in de heel tab. Op de heeltabs staan Jr. en Sr. gegraveerd. De blauw/gouden kleuren die we net benoemde zijn ook terug te vinden op de tong en onder de outsole. Deze kleuren zijn ook geïnspireerd op Seattle Mariners, waar vader als zoon samenspeelde voor twee seizoenen in 1990 en 1991.

Nike Air Force 1 Sweetest Swing Collectie

Nike Air Griffey Max 1 ‘The Sweetest Swing’ | DJ5188-100

Ondertussen zijn we alweer aangebroken bij de derde sneaker van de collectie. Nu nemen we het Air Griffey Max 1 silhouet onder de loep, de signature sneaker van Ken Griffey Jr. Het valt al gauw op dat dit silhouet hetzelfde kleurpallet heeft gekregen als de Air Max 90. Zwarte en Witte kleuren domineren het bovenwerk, terwijl enkele rode details het bovenwerk afmaken met hier en daar wat stitching of bijvoorbeeld de heel pull tab. Op de voorvoet loopt een grote gouden Swoosh die beschikt over zwarte outlining. De band die vrijwel over het gehele bovenwerk loopt heeft ook weer de ’24’ branding gekregen. Achterop wordt Ken Griffey Jr. afgebeeld met zijn moeiteloze swing.

Nike Air Griffey Max 1 Sweetest Swing Collectie

Nike VaporMax Plus ‘Webbed Fury’ | DJ5189-001

Last but not least, de Nike VaporMax Plus in een ‘Webbed Fury’ colorway. Dit is een knipoog naar de ‘Spider-Man Catch’ die Ken Griffey Jr. maakte op 25 mei 1991. Aangezien het door licentieproblemen niet mogelijk was om een directe knipoog te geven omzeilde Nike dit door het op te lossen met een minimale grafische tekening op de insole. Op de insole hebben ze namelijk een web print verwerkt. Ook de vierde sneaker beschikt over het rugnummer van Griffey Jr. echter is deze ook op de insole verwerkt. Als we ons op de buitenkant focussen houdt Nike het vrij simpel. Een tweekleurig, contrasterend bovenwerk houdt de sneaker in balans.

Nike VaporMax Plus Sweetest Swing Collectie
Images by Nike

Hoewel de Sweetest Swing Collectie waarschijnlijk niet hier zal releasen, is het toch een heerlijk collectie om misschien aan je collectie toe te voegen via StockX. Vergeet niet om daily Sneakerjagers te checken voor je dagelijkse portie sneaker nieuws.