Skip to content
Upcoming

Nike x Fear of God collection dropt 19 November

15 november 2020 17:18
Nike x Fear of God collection dropt 19 November

Sinds 2018 werken Nike en Fear of God al samen. Opnieuw brengen ze samen een collectie uit. Dit keer is het een lijn met basketbal kleding, die old- en new school elementen samenbrengt. De twee merken hebben samen altijd gericht op emotionele elementen van de sport wakker te schudden. De nieuwe collectie zet deze aanpak voort.

Jerry Lorenzo, mode ontwerper van Fear of God, heeft echte klassiekers een upgrade gegeven in zijn nieuwe samenwerking met Nike. Vooral de mesh shorts horen thuis in de collectie, vindt Jerry Lorenzo. “Deze kledingstukken wekken een onderbewust verlangen op,” zegt Lorenzo. “Elke verwijzing is een authentiek stuk van de garderobe van een atleet, dit zijn functionele items die iconisch zijn geworden door de moeiteloze cool van de mensen die ze droegen in de jaren ’80 en ’90.”

Nike Air Fear of God

Klassieke NBA kleding stukken worden door middel van Fear of God’s creativiteit en ervaring ge-update. Naast kleding zien we ook sneakers. Het paar lijk in eerste instantie niet anders dan de al eerder gedropte Nike Air Fear of God 1 String “The Question.” De stevige basketbal ‘sneakerboot’ heeft een overheersend zwart bovenwerk. De zool, met natuurlijk ‘Air’ erin verwerkt, is wit/creme kleurig. De plastic details op die hiel hebben ook deze kleur. Bekijk foto’s van de collectie onder aan dit blog!

De gehele collectie krijgt een wereldwijde release op 19 november 2020. Houd de releasekaldender en blogs in de gaten, zo mis je nooit een release. Voor een extra geheugensteuntje en sneaker content, volg je Sneakerjagers op Instagram.

Nike x Fear of God
Nike x Fear of God