Skip to content
Upcoming

Nike Vote Forward. Maak kennis met de “RevolutionAIRS”

18 maart 2017 00:30
Nike Vote Forward. Maak kennis met de “RevolutionAIRS”


De verkiezingen in Nederland zijn achter de rug, maar we hebben de komende week weer wat te stemmen! En wel iets heel belangrijks! Vorig jaar kon er gekozen worden, doormiddel van Nike Vote Back, welk model er dit jaar tijdens Air Max Month opnieuw wordt uitgebracht. Het werd de Nike Air Max 1 Atmos ‘Elephant’ die zaterdag 18 maart is gereleased. Ook dit jaar kunnen we dus weer kiezen wat er volgend jaar tijdens Air Max Month zal worden gereleased, echter zal het geen bestaand model zijn. Want dit jaar gaan we niet Vote Back’n maar we gaan Vote Foward’n. Jij kan namelijk de toekomst van de Air Max bepalen. Erg belangrijk, dus ook jouw stem telt!


Voor het eerst heeft Nike 12 bekende kunstenaars uit de Air Max community, Alexandra Hackett (London), Artemy Lebedev (Moscow), Bunyamin Aydin (Istanbul), Celement Balvoine (Amsterdam), Fabikr (Seoul), Kyle Ng (Los Angeles), Lourdes Villagómez (Mexico City), Naotaka Konno (Tokyo), Sean Wotherspoon (Los Angeles), Shangguan Zhe (Shanghai), Tianzhuo Chen (Beijing), and Venus X (New York), uitgenodigd om samen aan hun visie op de toekomst van Air te werken. Net als de originele Air Max vechten deze designs tegen de status quo en zijn ze klaar om een creatieve revolutie te starten. Bekijk de designs van deze gedurfde ontwerpers en stem op de Air Max die Nike volgens jou moet uitbrengen.Bekijk hier de design waarop jij je stem op uit kan brengen. Aarzel niet en breng jouw stem uit!Alexandra Hackett (London)
Haar schoen is een samensmelting van de meest iconische Air Max designs. Hij bevat elementen van de Air Max 1, 90, 180, 93, 95, 97, Plus, 360 en 2015, allemaal verwerkt in één tijdloos design. De schoen, die zowel oude als nieuwe elementen bevat, weerspiegelt Alexandra’s heldere visie op design.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR ALEXANDRA HACKETT >>


Artemy Lebedev (Moscow)
Gestroomlijnd. Gedurfd. Snel. Daar denk je aan wanneer je deze schoen ziet. Het zwarte reflecterende bovenwerk is gecombineerd met een veterbedekking met rits — een geheel nieuwe versie van de Air Max 97. Door het doorschijnende zijvlak boven de Air VaporMax middenzool is de speciale inlegzool te zien.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR ARTEMY LEBEDEV >>


Bunyamin Aydin (Istanbul)
Dit design verbindt oost en west — typisch Istanbul. Bovenwerk, kraag, veters en Swoosh, afkomstig van de Air Max 97, hebben een patroon dat op Turkse tapijten is geïnspireerd. De tussenzool is bedekt met zilveren ponyhaar. De finishing touch, een doorschijnende VaporMax middenzool, benadrukt het patroon van het bovenwerk.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR BUNYAMIN AYDIN >>


Clément Balavoine (Amsterdam)
Dit strakke design is geraffineerder dan je denkt. Als je goed kijkt, zie je namelijk subtiele verwijzingen naar de favoriete Air Max designs van de ontwerper. Het bovenwerk bevat elementen van de Air Max 90, terwijl de tong en middenzool op de Air Max 97 zijn geïnspireerd. Je krijgt bonuspunten als je de cryptische getallen op de Air bag kunt ontcijferen.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR CLEMENT BALAVIONE >>


Fabrikr (Seoul)
Het design van Fabrikr weerspiegelt hun ideeën over esthetiek en design: het bestaande behouden en toch iets nieuws creëren. Ze hebben het bovenwerk van de klassieke rood-witte Air Max 1 verpakt in beschermend transparant materiaal — geïnspireerd door sneakerheads die hun schoenen in plastic wikkelen en een reis naar het mistige Portland.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR FABRIKR >>


Kyle Ng (Los Angeles)
Deze schoen, een typische Air Max 1 Ultra Flyknit, heeft een neutraal kleurenpalet en is met de hand beschilderd, wat zorgt voor een onaffe DIY-uitstraling. Dit design is afgemaakt met het logo ‘Give a Damn’ op de hak. Het daagt mensen uit om hun stem te laten horen en op te komen voor de dingen die ze belangrijk vinden.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR KYLE NG >>


Lourdes Villagómez (Mexico City)
Op het eerste gezicht is dit een mix van de Air Max 1 en Air Max 90 waarop een mooie, brede kleurenband is aangebracht. Als je beter kijkt, zie je elementen van de quetzal, een vogel uit de bossen van Midden-Amerika. Binnen in de schoen vind je een volledig originele inlegzool die de eeuwenoude cultuur weerspiegelt waarop het design is geïnspireerd.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR LOURDES VILLAGOMEZ >>


Naotaka Konno (Tokyo)
Dit design, geïnspireerd op muziek, klassieke sciencefictionfilms en het nachtleven van Tokio (met name de polsbandjes van clubs), is niet alleen geschikt om op straat te dragen, maar doet het ook goed in clubs. Met het Flyknit bovenwerk, het reflecterende materiaal dat de schoen bijna volledig bedekt en de glow in the dark Air Max 97 Air bag val je niet alleen overdag, maar ook ’s avonds op.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR NAOTAKA KONNO >>


Sean Wotherspoon (Los Angeles)
Deze Air Max 97 x Air Max 1 toont Seans liefde voor vintage Nike headgear uit de jaren 80. Deze sneaker, die door het dragen alleen maar mooier zal worden, heeft gerafelde randen, een opvallend kleurenpalet, een met velours gevoerde kraag en een unieke tong met golflogo.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR SEAN WOTHERSPOON >>


Shangguan Zhe (Shanghai)
Het doorlopende patroon van de schoen, met een volledig vernieuwd, uniek bovenwerk, is geïnspireerd op de libellevleugel, een van de lichtste creaties van de natuur. De schoen heeft een Air VaporMax Air bag waarin Air zichtbaarder is dan ooit.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR SHANGGUAN ZHE >>


Chen Tianzhuo (Beijing)
Chen wil zijn publiek altijd verrassen, en dat is bij dit project niet anders. Voor dit baanbrekende design gebruikt hij de middenzool van de nieuwe Air VaporMax. En met de designelementen van skischoenen, insecten, harnassen en zelfs de Kobe 9 Elite zal zijn creatie zeker indruk maken op de sneakercommunity.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR CHEN TIANZHUO >>


Venus X (New York)
Dit design toont Venus’ ideeën over het politieke klimaat. De kleuren van het Air Max 97 bovenwerk verwijzen naar de klassieke Air Max Plus, terwijl de tekst over de neus en de lange sok duidelijke taal spreekt. Deze moderne en gewaagde visie op een klassiek design wordt afgemaakt met een sok tot over de knie, die eraf kan worden geritst.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR VENUS X >>

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.