Skip to content
Newsfeed

Nike viert de ’25th Anniversary’ van de Air Max Plus

17 oktober 2023 10:14
Nike viert de ’25th Anniversary’ van de Air Max Plus

Nadat we dit jaar, 2023, al eerder colorways als de ‘Voltage Purple’, ‘Black Harvest Gold’ en ‘Lemon Time’ voorbij zagen komen, kunnen we nu uitkijken naar een Air Max Plus ’25th Anniversary’ release. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een eerbetoon naar het 25-jarig jubileum van de Nike Air Max Plus.

In 1998 bracht Nike de Air Max Plus uit, ook wel bekend als Air TN of Air Tuned. Ontwerper van dit silhouet is de beroemde designer Sean McDowell. Het kenmerkende ontwerp van deze sneaker omvat golvende TPU-overlays, geïnspireerd door het rustige wuiven van palmbomen. Zijn inspiratie vond McDowell tijdens een vakantie in Florida, waar hij deze bomen zag ‘dansen in de wind’. Al snel bereikte de sneaker wereldwijd een enorme populariteit.

En nu heeft Nike de officiële beelden uitgebracht van de nieuwe kleurvariant met de naam ’25th Anniversary’. Deze colorway valt op door zijn kleurovergang en een patroon dat aan gekreukeld papier doet denken. Daarnaast is het kenmerkende gele TN-logo nu ook te zien op de zichtbare Air-unit. Verder voegt een aangepaste schoenendoos met een verhaal over de reis van deze sneaker een extra historische dimensie toe aan deze release.

De Nike Air Max Plus ’25th Anniversary’ wordt naar verwachting in de komende weken van 2023 uitgebracht, via Nike en geselecteerde retailers. Er is echter nog geen officiële bevestiging van Nike. Houd daarom onze nieuwspagina in de gaten voor de exacte releasedatum!

Nike Air Max Plus '25th Anniversary'
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' bovenwerk
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' achterkant
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' buitenzool
Nike Air Max Plus '25th Anniversary'
Nike Air Max Plus '25th Anniversary'
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' toe box
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' air unit
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' veters
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' reflective
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' schoenendoos
Nike Air Max Plus '25th Anniversary' schoenendoos open