Skip to content
Newsfeed

Nike ‘Untold Stories’ event in Parijs op Air Max Day

22 maart 2023 12:00
Nike ‘Untold Stories’ event in Parijs op Air Max Day

Op 26 maart 2023 is het Air Max Day en viert Nike de release van de Nike Air Max 1 ’86 ‘Big Bubble’. Na precies 37 jaar keert het originele Air Max 1 silhouet voor het eerst terug en speciaal voor deze release komen Nike en SNS met het ‘Untold Stories’ event in Parijs. Ook Sneakerjagers zal aanwezig zijn op dit event en live verslag geven.

Air Max Day

Aanstaande zondag is het Air Max Day. Ieder jaar op 26 maart viert Nike de release van een van de meest iconische silhouetten; de Air Max 1. Het model werd in 1987 geïntroduceerd en was ontworpen door niemand minder dan Tinker Hatfield. Het Nike Air Max 1 model was baanbrekend en was de eerste Nike sneaker waarbij de air unit getoond werd.

Nike Air Max 1 '86 Big Bubble
Beeld Nike

Geïnspireerd op het Centre Georges Pompidou gebouw in Parijs bracht Hatfield de functionele en structurele elementen van de sneaker naar buiten. Het resultaat; de Nike Air Max 1. Met de terugkeer van de Air Max 1 ’86 ‘Big Bubble’, voor het eerst sinds zijn release in 1987, is de komende Air Max Day een bijzondere.

De ‘Big Bubble’ was de voorganger van de Air Max 1 die wij tot op de dag van vandaag kennen en heeft een grotere air unit. Nike brengt het ‘Untold Stories’ event naar Parijs – de stad waar het allemaal begon.

Nike ‘Untold Stories’ event

Tijdens het event komen sneakerliefhebbers uit heel Europa samen en organiseert Nike diverse activiteiten. Het ‘Untold Stories’ event, in samenwerking met SNS, komt met creatieve workshops, muzikale optredens en inspirerende talks. Met gastoptredens van diverse DJ’s belooft het een bijzondere dag te worden. Mocht je tijdens het event in Parijs zijn en de Nike SNKRS app hebben, kom dan zeker langs. First come, first serve. Het adres van het event is 35 Rue des Francs Bourgeois, 75004 – Parijs.

Ook Sneakerjagers zal aanwezig zijn op het event en zal live verslag geven van de activiteiten. Houd de Sneakerjagers Instagram in de gaten en blijf up-to-date van de events tijdens Air Max Day. Daarnaast zullen er verschillende sneakers gedurende de dag droppen via de Nike SNKRS app, waaronder de Nike Air Max 1 ’86 ‘Big Bubble’ en de Nike Air Max Pulse ‘Photon Dust’.

Volg Sneakerjagers op Instagram en blijf op de hoogte van de bijzondere activiteiten tijdens het ‘Untold Stories’ event op Air Max Day. Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en lees meer untold stories achter Nike’s grootste successen. Ook maak je hier kans op de Nike Air Max 1 ’86 ‘Big Bubble’ in de Sneakerjagers The Untold Story community challenge.

Tune in tijdens Air Max Day op 26 maart 2023!