Skip to content
Newsfeed

Nike start met het verkopen van refurbished sneakers

22 september 2023 15:00
Nike start met het verkopen van refurbished sneakers

Nike heeft een platform gecreëerd waarop het merk refurbished sneakers aanbiedt. Nike houdt zich al langere tijd met duurzaamheid, denk hierbij aan de Move to Zero collectie die duurzame materialen gebruikt, en nu zet Nike de tweedehands collectie voort. De Nike Refurbished collectie is tot nu alleen in Amerika te verkrijgen.

De tweedehands sneakers van Nike hebben nu een eigen platform gekregen. Op 21 september 2023 lanceerde Nike de website Refurbished.Nike.com. Hier worden de sneakers aangeboden. In de collectie zien we modellen als de Air Jordan 1 High OG ‘UNC’ en de Air Jordan 5 ‘UNC’ voorbij komen.

De online uitbreiding van het programma maakt deel uit van Nike’s circulaire aanbod. De sneakers zijn licht gedragen, of lijken als nieuw na een grondige schoonmaakbeurt. Eerder werden de refurbished sneakers al in diverse Nike winkels aangeboden. Nu krijgen de paren een online platform.

Het Nike Refurbished programma:

  • Klanten sturen de sneakers naar Nike.
  • Nike-experts inspecteren en beoordelen de paren.
  • Elk paar dat in aanmerking komt om doorverkocht te worden, wordt zorgvuldig gereinigd en schoongemaakt.
  • Refurbished sneakers gaan tegen een gereduceerde prijs terug naar de winkels.

De exemplaren uit het Nike Refurbished programma worden in drie verschillende categorieën geplaatst; ‘Like New’, ‘Slightly Imperfect’ en ‘Gently Worn’. De exemplaren worden grondig gecheckt en schoongemaakt voordat ze verkocht worden. Tot slot wordt de prijs van het nieuwe (oude) paar berekend.

Voor nu lijkt de Nike Refurbished site alleen in Amerika live te staan. Wanneer we in Europa refurbished Nike sneakers kunnen bestellen, is nog onduidelijk. Houd de nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.