Skip to content
Upcoming

De Nike Space Hippie collectie krijgt drie nieuwe colorways

4 juli 2020 11:25
De Nike Space Hippie collectie krijgt drie nieuwe colorways

Vorige maand bracht Nike de Space Hippie collectie uit. Deze collectie kwam in een grijs en oranje kleurenschema. Nu is Nike zich alweer aan het voorbereiden op de volgende Space Hippie collectie. In deze nieuwe collectie zullen de sneakers een ‘Volt’ make-over krijgen. De collectie zal weer de Space Hippie 01, Space Hippie 02 en Space Hippie 03 bevatten.

Behind the Design

Nike wilde een compleet nieuwe manier bedenken om de levenscyclus van hun producten uit te breiden. Nike begon hiermee met het restmateriaal van de fabrieken te verzamelen. Hierdoor kwam het niet op een vuilstort of het water terecht. Met deze materialen ging Nike garen spinnen om zo nieuwe sneakers te maken. Dit hele proces is ontstaan in de innovation Kitchen. Hierin maakt Nike gekke en nieuwe concepten om zo buiten hun comfort zone te stappen. Hoe gekker het idee hoe beter. Uiteindelijk bevat elk Space Hippie model 25-50% gerecycled materiaal.

Space Hippie Collectie ‘Volt’

De Nike Space Hippie Collectie ‘Volt’ bevat drie modellen. De 01 en de 02 zijn de meest simpele van de drie. Alle twee de modellen hebben een flexibel sok bovenwerk dat is gemaakt van grijs Space Waste afval. Dit materiaal is van alles en nog wat gemaakt, van plastic flessen tot t-shirts. Bij de 01 staat de Swoosh mooi in het midden van de sneaker in een ‘Volt’ colorway. De 01 is de enige van de drie die een veter systeem bevat. De 02 lijkt erg op de 01, alleen is de Swoosh een stuk groter over de midfoot en toebox geplaatst. De Space Hippie 02 bevat ook geen veter systeem en alleen maar pull tabs.

De Space hippie 03 is de meest opvallende van het trio. De 03 is ook als enige high top sneaker. Rondom het bovenwerk zijn verschillende overlays geplaatst waardoor de sneaker een zeer futuristische look krijgt. Zo kromt er een enorme pull tap over de upper heen en is er een geel plastic vlak op de zijkant geplaatst die meerdere objecten samenhoud. Om de sneakers af te sluiten beschikken alle drie de modellen over een grijze mid-en outsole die is bekleed met spikkels.

De Nike Space Hippie ‘Volt’ collectie zal uitkomen op donderdag 16 juli bij Nike. De prijs van de sneakers ligt tussen de €130 en €180. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Sneakerjagers Releaskalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Nike Space Hippie 01 'Grey/Volt'

CQ3986-002 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders
Space Hippie 'Volt'
Space Hippie 'Volt'
Space Hippie 'Volt'

Nike Space Hippie 02 'Grey/Volt'

CQ3988-002 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders
Space Hippie 'Volt'
Space Hippie 'Volt'
Space Hippie 'Volt'

Nike Space Hippie 03 'Grey/Volt'

CQ3989-002 · Prijs vanaf €87,-

Naar alle aanbieders
Space Hippie 'Volt'
Space Hippie 'Volt'
Space Hippie 'Volt'
images by Nike