Skip to content
Sustainability

Nike Space Hippie 04 (W): Kies Voor Duurzaam! ♻️

3 maart 2021 17:11
Nike Space Hippie 04 (W): Kies Voor Duurzaam! ♻️

Vorig jaar bracht Nike het Space Hippie model uit. Bijzonder aan dit model is dat de schoenen gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Gelukkig gaat Nike door met deze duurzame trend en heeft nu de Space Hippie 04 uitgebracht speciaal voor vrouwen. Bekijk hier de duurzame Nike Space Hippie 04!

Nike Space Hippie 04
Images by Sneakerjagers

Trash Transformed

Nike ontwikkeld steeds meer duurzame modellen. Bij het produceren van schoenen, ontstaat er enorm veel productie afval. Normaal wordt dit altijd weggegooid, zonde toch? Dat vond Nike ook: ze kozen er voor om dit afval om te ”toveren” in materiaal voor een sneaker.

Ondertussen bestaan er al meerdere varianten uit de Space Hippie collectie. Zo is er de Space Hippie 01, 02, 03 en 04. Bijzonder aan deze sneakers, is dat ze maar liefst voor 25 tot 50% uit gerecyclede afval bestaan.

Nike Space Hippie 04
Space Hippie

Space Hippie 04 (W) | CD3476-002

Dit vrouwenmodel van de Space Hippie 04 bestaat uit 25% gerecycled materiaal. Daarnaast is dit het lichtste design van de Space Hippies en heeft ook nog eens het kleinste impact op het milieu. De upper bestaat uit een speciaal materiaal, dat Nike ‘Space Waste Yarn’ noemt. Dit deel bestaat bijna helemaal uit gerecyclede materialen zoals: shirts, lappen stof en plastic flessen.

CD3476-002

Dit keer is er gekozen voor een donkergrijze kleur op het bovendeel. Daarnaast zijn er zwarte details toegevoegd. Zo valt het 04 logo op de tong op, die oranje cijfers heeft gekregen. Ook is er een groot label op de hak toegevoegd die het NIKE logo in de Space Hippie lay-out heeft gekregen. Passend bij het oranje 04 logo, zijn er ook duidelijke oranje stitches gebruikt die er uitspringen. De swooshes op dit model zijn subtiel gehouden, de grote swoosh is met witte draad op de zijkant genaaid. De kleine zwarte swoosh is aan de zijkant van de toe te zien.

Natuurlijk kan ook de dikke zool niet gemist worden op dit model. De zool is erg comfortabel door de speciale ‘Crater Foam’. Opvallend zijn de gekleurde spikkels die je op de zool ziet.

recycled sneakers

Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor de Nike Space Hippie 04 voor vrouwen. Hiermee kan je je sneakerpassie combineren met het bijdragen aan een betere wereld. Je kan het paar nu shoppen via Nike voor €140. Bekijk ook de Sneakerjagers Blog om alles over duurzame sneakers te lezen!

Nike Space Hippie 04 Iron Grey (W)

CD3476-002 · Prijs vanaf €44,-

Naar alle aanbieders