Skip to content
Editorial

Nike sneakers die te zien zijn in seizoen drie van Netflix serie Lupin

21 oktober 2023 19:32
Nike sneakers die te zien zijn in seizoen drie van Netflix serie Lupin

Seizoen drie van de populaire serie Lupin is sinds 5 oktober 2023 te streamen op Netflix. Na het succes van de eerste twee seizoenen hebben veel fans lang uitgekeken naar het vervolg van het avontuur van Assane Diop, dat geïnspireerd is op de avonturen van de gentleman-dief, Arsène Lupin. Terwijl de eerste twee seizoenen veel Air Jordan colorways lieten zien, brengt seizoen drie van Lupin ook veel andere Nike sneakers in de spotlight. Laten we eens kijken welke sneakers er dit seizoen te bewonderen zijn!

Let op! Dit artikel bevat spoilers van seizoen één, twee en drie!

Recap Lupin seizoen één en twee

Allereerst geven we even een kleine recap van de meest populaire Air Jordan colorways die we in de twee delen voorbij hebben zien komen. Maar hoe zat het ook alweer? In de eerste tien afleveringen draaide alles om de strijd tussen Assane Diop en Pellegrini. De vader van Assane werd vals beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd.

Nike Lupin
Assane Diop met zoon Raoul | Foto van Netflix

Dit onrecht dreef Assane tot wraak, waardoor hij voortdurend in angst leefde, zowel voor zichzelf als voor zijn geliefden. Later in het seizoen wordt zijn zoon ontvoerd en zet hij alles op alles om Pellegrini achter tralies te krijgen.

Na een indrukwekkende stunt wordt Pellegrini gearresteerd. Om aan de politie te ontsnappen, is hij gedwongen te vluchten. Het seizoen wordt afgesloten met een bekentenis van Pellegrini en een ontkomen Diop.

Air Jordan colorways in seizoen één en twee

Als je goed hebt opgelet, heb je ongetwijfeld gemerkt dat verschillende Air Jordan colorways in de serie te zien waren. En ja hoor, een aantal van deze sneakers zijn opnieuw te zien in het derde deel.

Air Jordan 1 Mid ‘Yellow Toe’ | 852542-071

In deel één en twee zagen we de Air Jordan 1 Mid ‘Yellow Toe’ voorbij komen. Diop draagt de sneaker in de laatste aflevering van het eerste seizoen, wanneer de familie op weg is naar het strand. In de eerste aflevering van het tweede deel, wordt de sneaker opnieuw gespot. De ‘Yellow Toe’ heeft de welbekende zwart, geel en witte colour blocking met natuurlijk ook de kenmerkende branding, zoals het Air Jordan Wings logo.

Air Jordan 1 Mid 'Yellow Toe' Nike Lupin
‘Yellow Toe’ | Foto van Emmanuel Guimier/Netflix

Air Jordan 1 Mid 'Yellow Toe'

852542-071 · Prijs vanaf €120,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High OG Patent ‘Fearless’ | CK5666-100

Een sneaker die zeker opvalt in de serie, is de Air Jordan 1 High OG Patent ‘Fearless’, die opnieuw te zien is in deel één en twee. De sneaker is een eerbetoon aan Michael Jordans uitspraak ‘Limits, like fear, are often just an illusion‘ en maakte hiermee deel uit van de ‘Fearless’ collectie. Het lakleren rood op de voorkant doet denken aan de Bulls en het blauwe op de achterkant aan de South Carolina Tar Heels.

Air Jordan 1 High OG Patent 'Fearless'
‘Fearless’ | Foto van Emmanuel Guimier/Netflix

Air Jordan 1 High OG Patent 'Fearless'

CK5666-100 · Prijs vanaf €200,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0 | 555088-028

Als laatste mag de Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0, die in deel twee verscheen, zeker niet ontbreken. Terwijl Assane één van zijn kenmerkende plannen bespreekt met beste vriend Benjamin Ferel en hond J’Accuse, draagt hij de zwart met oranje sneaker die een eerbetoon is aan een exhibition game in 1986.

Air Jordan 1 Retro High OG Shattered Backboard 3.0
Assane en beste vriend Benjamin Ferel | Foto van Emmanuel Guimier/Netflix

Air Jordan 1 High 'Shattered Backboard 3.0'

555088-028 · Prijs vanaf €222,-

Naar alle aanbieders

Lupin seizoen drie

Seizoen drie van Lupin bracht weer veel spanning en cliffhangers die je niet kon weerstaan. Assane stond voor een hartverscheurende keuze, waarbij hij gedwongen werd om ver van zijn geliefde vrouw en zoon te leven. Hij ging zelfs zo ver dat hij zijn eigen dood in scène zette om samen met zijn gezin te kunnen ontsnappen.

Het verhaal nam een onverwachte wending met de plotselinge verschijning van Assane’s moeder, die gevangen werd gehouden door Cisco. Assane spande zich tot het uiterste in om zijn moeder te redden. Dit leidde tot de politie die ontdekte dat hij helemaal niet dood was.

Hij realiseerde zich dat Claire en zijn zoon alleen veilig konden zijn als hijzelf achter de tralies zou belanden. Met dit in gedachten besloot hij zichzelf te laten oppakken. Daar, achter de gevangenismuren, werd hij geconfronteerd met een oude vijand, wat de spanning tot ongekende hoogten deed stijgen…

Lupin
Lupin
Foto’s van Emmanuel Guimier/Netflix

Air Jordan colorways in seizoen drie

Zoals in de vorige twee seizoenen, maken ook in dit seizoen verschillende Air Jordan colorways hun opwachting in de serie, deze keer zijn er ook andere Nike silhouetten te zien. Hieronder is een overzicht van enkele modellen.

Air Jordan 1 Retro High ‘Pollen’ | 555088-701

In seizoen drie is de Air Jordan 1 Retro High ‘Pollen’ onmisbaar. In de eerste aflevering wordt de sneaker voor het eerst getoond wanneer Assane een brief bezorgt bij de juwelier, waarin hij zijn voornemen aankondigt om de juwelier te overvallen en de Black Pearl te stelen.

Air Jordan 1 Retro High 'Pollen'
‘Pollen’ | Foto van Netflix

Air Jordan 1 Retro High 'Pollen'

555088-701 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Mid ‘Metallic Orange’ | DM3531-800

Nog een colorway die gelijk opvalt, is de Air Jordan 1 Mid ‘Metallic Orange’. Deze sneaker verschijnt voor het eerst in aflevering 1 wanneer het Assane op de Colonne Vendôme staat en Bruno observeert terwijl hij op dat moment bezig is zijn plan uit te voeren om de Black Pearl te stelen.

Air Jordan 1 Mid 'Metallic Orange' Nike Lupin
‘Metallic Orange’ | Foto van Netflix

Air Jordan 1 Mid 'Metallic Orange'

DM3531-800 · Prijs vanaf €87,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High OG ‘Electro Orange’ | 555088-180

In aflevering 1 verschijnt nog een Air Jordan 1-colorway voor het eerst: de Air Jordan 1 High OG ‘Electro Orange’. Op dat moment heeft Diop zojuist de Black Pearl gestolen en kleedt zich om om onopgemerkt weg te komen. Vervolgens wordt hij onderschept door Bruno en Benjamin, die hem in een politieauto meenemen.

Air Jordan 1 High OG 'Electro Orange'
‘Electro Orange’ | Foto van Netflix

Air Jordan 1 High OG 'Electro Orange'

555088-180 · Prijs vanaf €111,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max Plus ‘Black Camo’ | DO6384-001

Een opvallende sneaker, en een van de eerste niet-Air Jordan modellen, is de Nike Air Max Plus ‘Black Camo’, die ook in aflevering 1 voor het eerst te zien is. Dit keer wordt de sneaker gedragen door Bruno, wanneer hij en Assane herenigen omdat Assane hem een gunst wil vragen om hem te helpen met het uitvoeren van zijn plan.

Nike Air Max Plus 'Black Camo'
‘Black Camo’ | Foto van Netflix

Nike Air Max Plus 'Black Camo'

DO6384-001 · Prijs vanaf €116,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High ‘Crafted’ | DH3097-001

In aflevering 2 verschijnt de Air Jordan 1 High ‘Crafted’ wanneer Assane naar de kerk gaat om instructies te ontvangen over hoe hij zijn moeder kan redden. Het is het moment waarop hij bevestiging krijgt dat zijn moeder daadwerkelijk is ontvoerd.

Air Jordan 1 High 'Crafted'

Air Jordan 1 High 'Crafted'

DH3097-001 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Low OG ‘Starfish’ | CZ0790-801

Naast de ‘Crafted’ wordt ook de Air Jordan 1 Low OG ‘Starfish’ voor het eerst gezien in aflevering 3, gedragen door Delangle, een van de personages die Diop speelt. De sneaker komt in beeld wanneer hij een schilderij moet stelen van Cisco om zijn moeder te redden. Om dichter bij het schilderij te komen, sluit hij zich aan bij de bende van Cisco.

Air Jordan 1 Low OG 'Starfish'
‘Starfish’ | Foto van Netflix

Air Jordan 1 Low OG 'Starfish'

CZ0790-801 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders

Nog veel meer ontwerpen..

We hebben tal van Nike ontwerpen voorbij zien komen in de serie, hoewel dit zeker niet alle designs zijn die opdoken. Een interessant detail is de aanwezigheid van een kast in Assane’s schuilplaats waar regelmatig andere Air Jordan colorways verschijnen. Hiermee wordt de sneakerpassie van de gentleman-dief verder benadrukt.

Jordan colorways in Lupin | Foto van Netflix

Air Jordan 1 Zoom CMFT 'Pumpkin Spice'

CT0978-200 · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 3 Retro 'Camo'

DO1830-200 · Prijs vanaf €176,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan Spizike 'Cool Grey'

315371-008 · Prijs vanaf €262,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Halloween

DC8891-001 · Prijs vanaf €55,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High OG 'Prototype'

DC6515-100 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low Retro 'Grey Fog'

DD1391-103 · Prijs vanaf €83,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Hi FlyEase Panda

CQ3835-011 · Prijs vanaf €164,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Mid 'Denim'

DM4352-600 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Mid 'Tan Suede'

DO6726-100 · Prijs vanaf €96,-

Naar alle aanbieders

Het einde van seizoen 3 houdt de spanning erin en doet ons verlangen naar seizoen 4. Helaas zullen we geduld moeten hebben voordat we het vervolg van Lupin kunnen bekijken. In de tussentijd kun je jouw eigen paar Air Jordan’s scoren om helemaal mee te gaan met de stijl van Diop. Klik op de knop hieronder om aankomende colorways te bekijken voor meer informatie!