Skip to content
Upcoming

Nike SB en Parra hebben samengewerkt aan tenues voor de Olympische Spelen

2 juli 2021 10:00
Nike SB en Parra hebben samengewerkt aan tenues voor de Olympische Spelen

Deze zomer zijn de Olympische Spelen in Tokyo. Voor het eerst ooit wordt er ook geskateboard op dit toernooi. Nike SB en Parra hebben samen gewerkt aan tenue’s voor deze talenten.

Olympische Spelen 2021

Net als alle andere evenementen die in 2020 zouden plaatsvinden, zijn de Olympische Spelen een jaar verschoven. De spelen beginnen dit jaar op vrijdag 23 juli en eindigen op zondag 8 augustus. Houd er rekening mee dat als je wil kijken er een groot tijdsverschil is. Deze editie is namelijk in Tokyo, Japan.

Tijdens de Olympische Spelen kijken we naar drieëndertig sporten en vijftig disciplines. Voor het eerst in de geschiedenis van dit evenement zijn skateboards en surfers ook welkom om hun passie te delen. De eerste skateboard wedstrijden zijn op zondag 25 en maandag 26 juli. Op woensdag 28 juli wordt er voor het eerst gesurfd.

Nike SB x Parra tenues

Het is de eerste keer dat Nike SB skateboarders mag vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Om het eerste jaar gelijk uit te pakken hebben ze de talenten van Nederlandse kunstenaar Piet Parra ingeschakeld. Samen hebben ze rond de tafel gezeten en nagedacht over de outfits.

Samen met het design team van Nike SB mocht Parra vier tenues ontwerpen. Deze tenues zijn voor Japan, Frankrijk, Verenigde Staten en Brazilië. De identiteit van de landen zie je terugkomen in de shirts. Parra gebruikte de landschappen van deze landen als inspiratie. Nike vroeg aan hem hoe hij de kits zou ontwerpen zonder de Olympische Spelen in Tokyo in zijn achterhoofd.

We started to see the natural connections between a landscape and the act of skating. You don’t skate in a vacuum. Everything that’s around you plays a role in drawing new lines.

Donavan Harris, Nike Design Lead

Naast de illustraties van de landschappen zijn er ook andere elementen die bij de landen horen. Op de linkerborst zit de vlag van het land. Op de zij onderaan het shirt staat een vogel dat jouw land representeert. Een kraanvogel hoort bij Japan, een arend voor de Verenigde Staten, een haan voor Frankrijk en een toekan voor Brazilië.

 Japan shirt

De pasvorm van de t-shirts is geïnspireerd door andere sporten die bij het land passen. Het t-shirt voor de Verenigde Staten valt als een basketbal shirt. Het shirt voor de Japanse boarders valt als een honkbal shirt. De shirts voor Frankrijk vallen als tennis polo’s en de shirts voor Brazilië als voetbalshirts.

 skaters in de tenues

De t-shirts zijn gemaakt van Alpha Yarn. Dit houdt in dat het shirt de skateboarder koel houdt. In het shirt zit ook gerecycled polyester. Dit past goed bij de toekomstplannen van het sportmerk en bij Nike’s Move To Zero project.

Bekijk de kits voor Brazilië, Frankrijk en de Verenigde Staten hieronder.

Nike SB Parra Brazilië
Nike SB Parra Frankrijk
Nike SB Parra Verenigde Staten
All images by Nike

De Nike SB Parra Federation Kits zijn vanaf zaterdag 17 juli verkrijgbaar bij verschillende skate shops en vanaf dinsdag 20 juli via de Nike SNKRS app. De prijs van de tenues zijn nog niet bekend. Wil jij geen enkele release meer missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.