Skip to content
Newsfeed

Nike Dunk High ‘Nike Classic’ viert 50 jaar Hip Hop

28 januari 2023 09:27
Nike Dunk High ‘Nike Classic’ viert 50 jaar Hip Hop

Nike en de Hip Hop cultuur zijn al decennia lang verbonden met elkaar. Het waren veelal de basketbal sneakers die in de vroege jaren tachtig vanaf de basketbal velden ineens ook op de straten van New York te zien waren. Een nieuwe stijl omarmd door de Hip Hop gemeenschap en vanaf die tijd niet meer weg te denken in het modebeeld van die tijd tot op de dag van vandaag. Er zijn talrijke Nike samenwerkingen geweest in het verleden die de band met de Hip hop gemeenschap eerden of die een ode brachten aan de cultuur. Zo was er in 1999 een zeer gelimiteerde samenwerking met de rap formatie Wu-Tang Clan, ook op het Dunk silhouette. Meer recent doen de samenwerkingen met rapper Travis Scott altijd veel stof opwaaien. Zijn meeste recente samenwerking met Jordan Brand eind 2022, de ‘Black Phantom’ Air Jordan 1 Low was ook weer binnen een mum van tijd uitverkocht. Dit jaar vieren we de 50ste verjaardag van Hip Hop en dat wil Nike niet zomaar voorbij laten gaan. Nike gaat dit vieren met de Nike Dunk ‘Classic’. Hiervoor bracht Nike ook de Nike Air Force 1 Low “Nike Classic” uit.

De Nike Dunk ‘Classic’

In het teken van het 50-jarig bestaan van Hip Hop gaat Nike een ode brengen aan de cultuur die jaren geleden hun sportschoenen tot mode item maakten.

De Nike Dunk ‘Classic’ staat volledig in het teken van het 50-jarige bestaan van Hip Hop in 2023. De geboorte van Hip Hop is op 11 augustus 1973. Toen DJ Kool Herc, echte naam Clive Cambpell en een vriend een back-to-school feest organiseerde in de Bronx New York. DJ Kool Herc and zijn vriend Coke La Rock worden vaak ook genoemd als de vaders van Hip Hop. De rest is historie en vijftig jaar later beïnvloed deze cultuur de grootste modehuizen ter wereld op het gebied van fashion en deelt Rap de lakens uit in de wereldwijde hitlijsten.

Details

De Nike Dunk ‘Classic’ heeft een echte vintage look. Een mix van zowel grijs en zwart leer als upper. de zwarte veters en de swoosh is bewerkt dat de schoen een gedragen vibe heeft. De zool bestaat uit een wit/creme kleur met een zwarte tint eronder.

Er wordt momenteel alleen nog gespeculeerd. Nike is zelf nog stil geweest over de release van deze Dunk. Toch wordt er gespeculeerd dat de sneaker waarschijnlijk uit zal komen in 2023. Gezien het feit dat het dit jaar 50 jaar geleden zal zijn dat Hip Hop ontstaan is. Houdt onze release kalender in de gaten en mis geen enkele update betreffend de release.

Benieuwd naar meer nieuws over sneakers? Ga naar onze website voor het laatste nieuws over sneakers.Nike dunk classic side
Nike dunk classic up
Nike dunk classic hiel
Nike dunk classic sole
Nike dunk classic