Skip to content
Upcoming

Komt Nike met een nieuwe Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon ‘Marble Pack’?

30 maart 2020 15:12
Komt Nike met een nieuwe Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon ‘Marble Pack’?
Beluister dit artikel

De Nike SB is dit jaar hotter dan hot. Het model staat aan het front van de streetwear cultuur en wordt wereldwijd gedragen door alle rappers/rocksterren die je maar kunt verzinnen. Na de collab met Travis Scott is de hype rondom SB Dunks nog groter geworden. Er gaan momenteel foto’s rond van een mogelijke nieuwe collab tussen Jeff Staple en Nike SB. De pack bestaat uit twee Nike SB Dunk Lows met een marble effect. In dit geval gaat het dus om de Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon ‘Marble Pack’.

De samenwerking tussen Nike en Jeff Staple gaat heel wat jaren terug. In 2005 werd de eerste Nike SB x Staple ‘Pigeon’ uitgebracht. De oprichter van Staple, Jeff Staple, kreeg de mogelijkheid van Nike om een sneaker te ontwerpen voor de stad New York. Na veel onderzoek kwam hij uit bij de duiven die door de hele stad zitten. Iedereen herkent de duiven en ze zijn een herkenbaar iets van New York. Jeff besloot daarom een colorway te maken die gebaseerd was op de kleuren van de duiven, grijs, licht grijs, wit en rood. Op de zijkant van de sneaker werd ook nog een miniatuur duif geborduurd wat het design af maakte. De release werd een compleet gekkenhuis, iedereen wilde de sneakers hebben. Door de grote hoeveelheid ophef belandde het verhaal in de krant wat ervoor zorgde dat de sneaker nog meer aandacht kreeg.

Door de jaren heen zijn er verschillende variërende colorways van de Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon uitgekomen. De laatste zwarte variant kwam uit in 2017 maar nu is het tijd voor een compleet nieuw iets.

De details van deze Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon ‘Marble Pack’

Deze nieuwe Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon colorway heeft een bovenwerk wat een marmer effect heeft. De sneakers komen in een zwarte en een witte colorway/ Het bovenwerk is gemaakt van een synthetisch lederen en suède materiaal. Over het bovenwerk heen zit op beide colorways een gouden swoosh en gouden geborduurde duif. 

Momenteel is er nog niet veel informatie bekend van deze Staple x Nike SB Dunk Low Pigeon ‘Marble Pack’. Check ondertussen de Sneakerjagers Releasekalender voor de laatste bevestigde Sneaker releases. 

Staple ‘Marble Pack’
Staple ‘Marble Pack’
Images by: Donnovan