Skip to content
Upcoming

De Nike SB Dunk Low x Grateful Dead Bears is een gewaagde colorway

30 maart 2020 13:03
De Nike SB Dunk Low x Grateful Dead Bears  is een gewaagde colorway

Na het succes van de Nike SB Dunk Low x Travis Scott pakt Nike flink door op de Dunk-Hype. Er zijn alweer veel nieuwe colorways geïntroduceerd.  De nieuwste colorway die eraan zit te komen is deze Nike SB Dunk Low x Grateful Dead Bears. 

De Nike SB-divisie werd in 2002 opgericht. Het startte een compleet nieuwe design en levensstijl voor Nike. Skating was in het begin van de jaren 2000/ eind 1990 een enorme hype. Iedereen deed het en Nike had dit als geen ander door. Veel skaters droegen Air Jordans voor de bescherming bij de enkels. Nike sprong daar direct op in met modellen als de Nike SB Dunk Low, die de bescherming van een basketbal sneaker gaf maar de looks van een skatesneaker had.

Nike gaf de grootste skaters van die tijd de mogelijkheid om een eigen colorway te ontwerpen. Door dit te doen werden de Nike SB Dunk Lows voor veel skaters direct een must have. Hoe tof is het als jouw favoriete skater zijn eigen sneakers heeft? Vanaf dat moment begon het spelletje te rollen voor Nike SB.

Door de jaren heen Nike SB talloze exclusieve collabs en colorways ontwikkeld voor voornamelijk de Nike SB Dunk Low. Het model heeft de meest wilde en cleane colorways gekregen die je maar kunt verzinnen. De afgelopen jaren is het echter wat stiller geweest rondom het model maar sinds 2019 is de Nike SB Dunk Low weer volledig op de voorpagina van het laatste sneakernieuws.

De details van deze Niks SB Dunk Low x Grateful Dead Bears

Deze volgende Nike SB Dunk Low x Grateful Dead Bears colorway is er weer eentje uit de boeken. Het bovenwerk is uitgevoerd in twee extreem felle kleuren, neon groen en RGB blauw. Er is gebruik gemaakt van een zacht stoffig materiaal voor het middenpaneel, de heel en de toebox. Verder zien we dat ze voornamelijk suède gebruikt hebben voor het bovenwerk en leer voor de swoosh.

Naast de geleakede foto’s hebben we helaas nog geen verdere release informatie van deze Nike SB Dunk Low x Grateful Dead Bears. Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender voor het laatste sneakernieuws.

Grateful Dead Bears