Skip to content
Upcoming

UPDATE: Nike SB’s Dunk Low ‘Street Hawker’ verschijnt in januari

28 december 2020 12:00
UPDATE: Nike SB’s Dunk Low ‘Street Hawker’ verschijnt in januari

UPDATE: Het was al bekend dat de Nike SB Dunk Low ‘Street Hawker’ op woensdag 13 januari via SNKRS zou droppen, maar op zaterdag 9 januari zal de sneaker ook droppen via verschillende skateshops. Houd onze releasekalender in de gaten om up-to-date te blijven voor een volledige storelist overview.

Een betere combinatie bestaat niet, mensen en eten. Dat is de reden dat Nike SB een eerbetoon brengt aan de straatventers uit China en de beroemde maaltijden die worden geserveerd met deze Dunk Low ‘Street Hawker’. We kunnen de sneaker ook al snel verwachten, want hij heeft al een officiële releasedatum!

In het jaar 2002 begint het verhaal van de Nike SB Dunk officieel. Door Complex werd het silhouet uitgeroepen tot sneaker of the year. Eind jaren ’90 lanceerde Nike enkele skateschoenen, zoals de Choad. Ook werden er skaters gecontracteerd op hun producten te promoten, bijvoorbeeld Bam Margera. Echter faalde Nike volledig, doordat er geen authenticiteit was te vinden in de sneakers. Nike wilde dit recht zetten en tekende echte skaters bij hun eerste SB-team, zoals Reese Forbes, Richard Mulder en Gini Lanucci.

De Dunk was revolutionair in de skate wereld, omdat hij anders was dan alle andere skateschoenen. Ook waren de sneakers iets wat ook na het skaten kon worden gedragen. Zo werd het overbodig om een extra paartje sneakers mee te nemen in je tas voor na het skaten. Tegenwoordig heeft de Dunk een flinke comeback gemaakt in de sneaker wereld. Dit komt voornamelijk door recente samenwerkingen met Travis Scott en Ben & Jerry.

Nike SB Dunk Low ‘Street Hawker’

Om terug te komen bij de colorway waar we het nu over hebben.. De ‘Street Hawker’ colorway die is verwerkt op de Nike SB Dunk Low in ontworpen door Jason Deng. Jason is een kunstenaar uit Guangzhou. In zijn design heeft hij 22 op streetfood geïnspireerde details verwerkt. Enkele kenmerken zijn bijvoorbeeld Yangchun noedels, eetstokjes en koperen muntjes van 10 cent. Alle elementen zijn gecentreerd rondom zes regionale gerechten uit zes Chinese steden.

Als je hoort dat een sneaker is opgemaakt uit vele inspiratiebronnen zal je vast denken dat de sneaker te druk is of teveel details heeft. Echter hebben ze het voor deze Dunk Low goed aangepakt. De rechterschoen is de meest kleurrijke van het paar. Van regenboogkleuren verwerkt op een verfachtige manier tot aan een koperkleurige toebox. Het contrast is groot met de linkerschoen, want deze beschikt over een neutrale basis. Van een ruige, grijze, suède toebox tot aan bruine Swooshes. Nike heeft een duidelijke overzicht gedeeld van elk detail dat te vinden is op het paartje. Scroll naar beneden om alle details te lezen.

Linkerschoen

 • De linkerschoen beschikt over een lichtere beige kleur voor drie op meel gebaseerde gerechten.
 • De suède toebox bootst de kleur en textuur van groene bonensoep (Douzhi) uit Peking na.
 • Donutpatronen (Jiaoquan) wordt op de voorvoet gecombineerd met de groene bonensoep.
 • Embossed suède op de zijkant toont versnipperde stukjes pitabrood voor een traditioneel Xian gerecht: pitabrood gedrenkt in schaapsoep.
 • De schaapsoep wordt op de zijkant in aquarelpatronen weergeven.
 • De Swoosh is afgebeeld in een houtstructuur om eetstokjes voor te stellen.
 • Op de zijkant van de hiel ziet het vervagen van de aquarel eruit als Yangchun noedels.
 • Op de zijkant van de hiel is een koperen 10 cent geborduurd.
 • De linker binnenzool lijkt op blauwe lucht, geïnspireerd op traditioneel Chinees Jargon, wat betekent dat mensen eten als hun hemel beschouwen.

Rechterschoen

 • De rechterschoen heeft warmere kleuren om verschillende soorten pittigheid te vertegenwoordigen, van pittig tot zoet.
 • De metallic kleur op de rechter toebox is afkomstig van Chengdu hotpots waarin gerechten worden gekookt.
 • Kokende behandelingen met chili-olie borrelen rondom de toebox.
 • Struisvogelleer op de zijkant is geïnspireerd op de knapperige geroosterde ganzenhuid die zeer beroemd is in Guangzhou.
 • De zilveren Swoosh lijkt op de metalen haak waarmee de gans wordt opgehangen.
 • Het vlam- en lychee hout dat gebruikt wordt om de gans te roosteren, verschijnt in een aquarelpatroon rondom de eyestays.
 • Shaved Ice en Tyro Balls is een veelvoorkomend dessert in Taipei. De kleuren hiervan zijn terug te vinden op de hiel.
 • De binnenzool schildert het tafereel van een bankterras, een landschappelijke methode om rijstvelden te laten groeien.
 • De kraagvoering representeert de kleur van vleesgerechten.
 • De gele outsole staat voor bakolie.

Beide schoenen:

 • Heeltabs zijn voorzien van Chinese kalligrafie voor ‘eten’.
 • De vier veters zijn geïnspireerd op vier smaakmakers in de Chinese keuken: groen (sjalot), geel (gember), wit (knoflook) en zwart (peper).

Op woensdag 13 januari zal de Nike SB Dunk Low ‘Street Hawker’ releasen via de SNKRS app. Houd tot die tijd Sneakerjagers in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste nieuws. Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de sneaker.


Nike SB Dunk Low Pro 'Street Hawker'

CV1628-800 · Prijs vanaf €287,-

Naar alle aanbieders
Nike SB Dunk Low 'Street Hawker'
Dunk Low Street Hawker
Nike SB Dunk Low 'Street Hawker'
Dunk Low Street Hawker
Nike SB Dunk Low 'Street Hawker'
Dunk Low Street Hawker
Nike SB Dunk Low 'Street Hawker'

Images by: Nike