Skip to content
Upcoming

Nike SB’s Dunk Low ‘Street Hawker’ verschijnt eind januari

26 januari 2021 15:02
Nike SB’s Dunk Low ‘Street Hawker’ verschijnt eind januari

Het heeft even geduurd, maar aankomend weekend zien we dan eindelijk de ‘Street Hawker’ colorway droppen op het Nike SB Dunk Low model. Eerder zou de sneaker releasen op 13 januari, maar helaas werd de release uitgesteld. Zaterdag 30 januari is het moment daar!

In de komende weken kunnen we nog aardig wat Nike SB releases verwachten. Zo verschijnen er namelijk enkele SB Dunk Lows en Highs, maar we kunnen ook nog twee heerlijke colorways verwachten op de Nike SB Blazer Court. Ook deze zullen aankomend weekend op 30 januari releasen. Dus vergeet je wekker niet te zetten aankomende zaterdag!

Nike SB Dunk Low ‘Street Hawker’ | CV1628-800

Overal in de wereld worden Chinese gerechten geserveerd en met deze heerlijke SB Dunk Low eert Nike deze geliefde keuken. Voor het design zijn er dan ook vele maaltijden bij elkaar gebracht. Zodra je de sneaker eens goed onder ogen brengt zullen de details boekdelen spreken. De ‘Street Hawker’ colorway die op het silhouet is gecreëerd, is ontworpen door Jason Deng, een kunstenaar uit Guangzhou.

Nou, zoals we al zeiden beschikt de colorway over vele details. De linker- en rechter schoen zijn ook in andere kleuren verwerkt en beschikken over andere details. Laten we onze focus allereerst leggen op de linkerschoen. Hiervoor is er gebruik gemaakt van een lichte kleur dat drie op meel gebaseerde gerechten weerspiegelt. De grove, suède toebox beschikt over een groene kleur die een groene bonensoep uit Peking, genaamd Douzhi reflecteert. Hier houdt het nog niet op voor de voorvoet, want de overlays rondom de toebox hebben donut patronen gekregen, terwijl de zijkanten worden bedekt door pitabroodjes en aquarelpatronen die ons doen denken aan schapen soep. Verder worden er panelen gebruikt die Shanghai noedels en blauwe luchten afbeelden.

Ook de rechterschoen is volgestopt met leuke details. Een detail dat er gelijk uitspringt is de metallic kleur die Chengdu hotpots nabootst, terwijl Chili olie de toebox opwarmt. Daarnaast is er op de zijkanten struisvogelleer te vinden, dit is een knipoog naar knapperig, geroosterd ganzenhuid. De ‘metalen’ Swoosh knikt naar de metalen haken waaraan vogels hangen in slagerijen. Vuur en lychee hout bedekken de eyestays. Ook is er ruimte voor een rustig detail op de hiel, namelijk een blauwe kleur die shaved ice en taroballen.

Release informatie

Al met al genoeg details en redenen om zaterdagochtend 30 januari je wekker te zetten, want om 9 uur ’s ochtends zal de Nike SB Dunk Low ‘Street Hawker’ releasen via Nike SNKRS voor een retailprijs van €110,-. Scroll naar beneden voor afbeeldingen van de sneaker en vergeet niet om daily onze Releasekalender te checken voor alle aankomende sneaker releases.


Nike SB Dunk Low Pro 'Street Hawker'

CV1628-800 · Prijs vanaf €287,-

Naar alle aanbieders

Nike SB Dunk Low Street Hawker
Nike SB Dunk Low Street Hawker
Nike SB Dunk Low Street Hawker
Nike SB Dunk Low Street Hawker