Skip to content
Upcoming

DUNK HISTORY – Nike SB Dunk Low Rayguns

3 november 2020 14:00
DUNK HISTORY – Nike SB Dunk Low Rayguns

Één nieuwe dag betekent een nieuwe Dunk History. Gisteren keken wij al naar de Nike Dunk SB Low Bison en leerden wij hoe deze Dunk de eerste was met een volledig suède bovenwerk. Vandaag kijken wij naar de Nike SB Dunk Low Rayguns, een zeer populaire sneaker uit de SB geschiedenis.

De Nike SB Dunk Low Rayguns kwamen in een wit en zwarte colorways uit. De zwarte colorway was op het thuistenue gebaseerd en kreeg de nickname Homeguns. Logisch was dus dat de witte colorway op het uittenue is gebaseerd en de naam Awayguns kreeg. De Rayguns waren geïnspireerd op een verzonnen ABA team genaamd de Roswell Rayguns. In dit team zaten spelers zoals Vince Carter, Baron Davis en Paul Pierce. Een buitenaards thema stond centraal bij de Rosswell Rayguns, zo was hun mascotte een alien en is deze geplaatst op de zijkant van de hiel. Op de sneaker zijn de kleuren geel en rood te zien, deze kleuren zijn geïnspireerd op het tenue van de Rosswell Rayguns. De Nike SB Dunk Low Raygun was ook de eerste SB waarbij het Nike SB logo stond op de tong en kwam de sneaker uit in kindermaten.

De Nike SB Dunk Low Rayguns zagen vorig jaar december een re-release in een tie dye make-over. Deze release werd opgedragen aan Nike SB pionier Sandy Bodecker, de originele Rayuns waren dan ook een van zijn favorieten Dunks. Wij hopen jou weer een stukje wijzer hebben gemaakt over de geschiedenis van de SB Dunks. Morgen staat er weer een nieuwe DUNK HISTORY voor jou klaar via onze nieuws pagina.

Model: Nike SB Dunk
Naam: Rayguns, Homeguns
Colorway: Orange Flash/Black-Black & Black-White
Stylecode: 304292-803
Releasedatum: februari 2005
Retailprijs: €65,-
Waar te koop: StockX


Nike SB Dunk Low Rayguns
Nike SB Dunk Low Rayguns
Images by Nike