Skip to content
Upcoming

De ‘Elephant’ colorway komt op de Nike SB Dunk Low

18 maart 2020 15:07
De ‘Elephant’ colorway komt op de Nike SB Dunk Low
Beluister dit artikel

Naast de hype rondom de Air Jordans in 2020 is het ook algemeen bekend dat Nike heel druk bezig is met het terugbrengen van de Nike SB Dunk. Al sinds het einde van 2019 zien we een duidelijke trend ontstaan voor het skatemodel. Na verschillende collabs met onder anderen Travis Scott is het model weer hotter dan ooit. Als je bekend bent met sneakers komt de winkel Atmos al snel naar voren. De legendarische Japanse sneakerstore heeft talloze iconische colorways gemaakt voor Nike. Door de jaren heen hebben deze colorways ook hun plek gevonden op andere modellen. Een van de meest gewilde colorways blijft toch wel de ‘Elephant’ colorway die voor het eerst gezien werd op de Nike Air Max 1 in 2006. Dit keer krijgt de Nike SB Dunk Low de Elephant look.

Sinds de introductie van de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Elephant’ in 2006 was de colorway direct een hit. Door de jaren heen is de colorway nog een paar keer teruggekomen, zoals op de Air Max 1 x Atmos ‘Elephant’ Retro in 2017 of de Roger Federer x NikeCourt Zoom Vapor RF ‘Elephant’. De legendarische colorway beland nu dus ook op de Nike SB Dunk Low.

De laatste weken is Atmos weer helemaal ‘in the picture’. Dit is voornamelijk te danken aan de nieuwe Air Max 90 en Air Max 2090 x Atmos collabs die uit zullen komen op Air Max Day. Nu er foto’s zijn verschenen van deze Nike SB Dunk Low ‘Elephant’ weten we zeker dat Nike nog lang niet klaar is met deze colorway.

De ‘Elephant’ print

In een oud interview verteld de ontwerper van de Air Max 1 x Atmos ‘Elephant’ dat de colorway geïnspireerd is op, je raad het al, een olifant. De Elephant print is gebasseerd op de huid van de olifant en de groen/blauwe Swoosh staat voor het water wat de olifant over zijn lichaam heen gooit. 

Er is momenteel nog niet heel veel informatie bekend over deze Nike SB Dunk Low x Atmos ‘Elephant’. We kunnen dus helaas nog geen releasedatum bevestigen. We denken echter wel dat hij regio het einde van 2020 uit zal komen bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers, zoals Atmos zelf.

Voor het laatste sneakernieuws check je ten alle tijden de Sneakerjagers releasekalender.

'Elephant'