Skip to content
Upcoming

DUNK HISTORY – Nike SB Dunk Low Eire

5 november 2020 13:38
DUNK HISTORY – Nike SB Dunk Low Eire

De Nike SB Dunk Low Eire heeft een rijke geschiedenis die terug gaat naar paasmaandag 24 april 1916. Op deze dag probeerden ongeveer 1500 mannen en vrouwen Dublin te veroveren. De bedoeling van deze aanval was om de Britse overheersing in Ierland onder handen te krijgen en een volledig onafhankelijk Iers republiek te creëren. De leiders van de aanval, Patrick Pearse en James Connolly wisten dat hun kansen op succes nihil waren. Toch vochten ze en stierven ze.

Om deze dappere mannen en vrouwen te eren bracht Nike op 24 april 2006 om precies vier minuten over 12:00, exact 90 jaar na de opstand, de Nike SB Dunk Low Eire uit. Op de hiel van de sneaker staat “Aire” geborduurd. Aire, uitgesproken als “air-rah”, is het Ierse of Gaelic woord voor Ierland. De sneaker zelf is opgebouwd uit plantaardige vezels die alleen te krijgen zijn uit stengels van de vlasplant die wordt geproduceerd in Ierland. Het kleurenpallet op de sneaker is geïnspireerd op de drie kleuren van de Ierse vlag, groen, wit en oranje. Op de zijkant van de hiel is een Ierse harp geborduurd om zo de sneaker af te ronden.

Wij hopen jou met deze informatie weer een stukje wijzer te hebben gemaakt. Morgen staat er weer een gloednieuwe Dunk History voor jou klaar op de Sneakerjagers Nieuws pagina.

Model: Nike SB Dunk
Nicknaam: Eire Dunks, Irish Dunks
Colorway: Net/Deep Orange
Stylecode: 304292-185
Releasedatum: 24 april 2006
Retailprijs: €65,-
Waar te koop: StockX

Nike SB Dunk Low Eire
Nike SB Dunk Low Eire