Upcoming

Deze Nike SB Dunk is geïnspireerd op de ACG Caldera

1 februari 2021 16:08
Deze Nike SB Dunk is geïnspireerd op de ACG Caldera

We weten nooit wat Nike SB op de volgende Dunk gaat brengen. Vorig jaar zagen we dat de Nike SB Dunk Low Terra was geïnspireerd op de klassieke Nike ACG Terra. Nu brengt Nike nog een ACG geïnspireerde sneaker uit. Dit keer is de Nike SB Dunk Low geïnspireerd op de Nike ACG Caldera.

Nike ACG (All Conditions Gear) is de hiking lijn van Nike. Deze collectie hoort gedragen te worden tijdens uitdagende outdoor activiteiten. Voordat Nike ACG bestond werd Nike Hiking opgericht in 1981. Dit was de eerste keer dat Nike haar handen zette op outdoor gear. Één van de eerste sneakers die uitkwamen waren de Nike Lava Dome, Magma en Approach. Dit was ook de eerste keer dat Nike GORE-TEX toevoegde aan haar sneakers. In 1989 werd Nike ACG dan officieel gelanceerd met de release van de Son of Lava Dome en een brede kleding collectie die tegen elk weer bestendig was. Sinds dien heeft Nike ACG zich altijd al onderscheden van de andere takken bij Nike en bied de lijn nog steeds goede producten waarmee jij elk weer aan kan.

Nike SB Dunk Low ACG ‘Caldera’

De Nike SB Dunk Low ACG ‘Caldera’ neemt exact dezelfde kleuren over van de OG Nike ACG ‘Caldera’. Het bovenwerk is vrijwel geheel gemaakt van suède. Een licht bruine kleur wordt gebruikt op de overlays terwijl een donker blauwe kleur wordt gebruikt op de basis. De Swoosh en Nike logo op de tong hebben een licht blauw gekregen en contrasteert mooi met de andere kleuren op het bovenwerk. Olijf groene veters en gespikkelde midsole ronden de sneaker af.

Een releasedatum is nog niet bekend voor de Nike SB Dunk Low ACG ‘Caldera‘, houd daarom goed onze nieuws pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws. Check hieronder de afbeeldingen van de sneaker.


Nike SB Dunk Low Caldera
Nike SB Dunk Low Caldera
Nike SB Dunk Low Caldera
The Turnover