Skip to content
Upcoming

DUNK HISTORY – Nike SB Dunk High Unkle

6 november 2020 13:51
DUNK HISTORY – Nike SB Dunk High Unkle

Naast alle legendarische SB Dunk Low releases zijn er natuurlijk ook genoeg legendarische SB Dunk High releases geweest. In deze Dunk History kijken we naar de Nike SB Dunk High Unkle.

De Nike SB Dunk High Unkle of genaamd DUNKLE, was een samenwerking tussen Nike en James Lavelle, een Engelse elektronische muzikant, eigenaar van een label en behoorde tot de band Unkle. Op de sneaker was het design van Unkle’s never never land album te vinden. Deze cover was gemaakt door graffiti artiest Futura en veel mensen dachten daarom ook dat hij er wat mee te maken had. In de documentaire “Sneakerheadz” uit 2005 werd duidelijk dat Futura helemaal niks te maken had met deze release. Futura had al zijn eigen Nike SB sneaker gekregen in 2003, alleen had deze geen illustraties die iets te maken hadden met hem. In 2005 kwam de SB Dunk Low versie uit van de DUNKLE, alleen kreeg deze sneaker nooit een echte release.

De Nike SB Dunk High Unkle is tot op de dag van vandaag een van de populairste Dunk High release en is een grail tot vele sneakerheads. Wij hopen jou weer een stukje wijzer te hebben gemaakt. Morgen staat er weer een nieuwe Dunk History voor jou klaar via de Sneakerjagers nieuws pagina.

Model: Nike SB Dunk High
Nicknaam: Unkle, DUNKLE
Colorway: Black/White
Stylecode: 305050-013
Releasedatum: september 2004
Retailprijs: €70,-
Waar te koop: StockX

Nike SB Dunk High Unkle
Nike SB Dunk High Unkle
Unreleased Nike SB Dunk Low Dunkle