Skip to content
Upcoming

Nike SB viert 4/20 dit jaar met de Dunk High ‘Strawberry Cough’

2 maart 2020 15:15
Nike SB viert 4/20 dit jaar met de Dunk High ‘Strawberry Cough’

Elk jaar brengt Nike SB ons een speciale 4/20 sneaker en ook in 2020 zal dit niet anders zijn. Dankzij Solebyjc hebben we een first look kunnen krijgen van de sneaker. Het gaat om een Nike SB Dunk High die is aangekleed door kunstenaar Todd Bratrud. Hij heeft de Nike SB Dunk High een ‘Strawberry Cough’ colorway gegeven.

Wat is 4/20 nou precies? De oorsprong van 4/20 ligt in 1971 in de staat Californië. Een groepje tieners die op San Rafael High School zaten kwamen om 16:20u (4:20 pm) bijeen om samen wiet te roken. Dit was destijds nog illegaal in Californië. Samen zouden de leerlingen op zoek gaan naar wietplanten, maar deze vonden zij nooit. Wel rookte zij altijd rond dit tijdstip wiet en daarom groeide dit uit tot een vast moment voor hen. Door de jaren heen werd het begrip een fenomeen en tegenwoordig is 20 april een soort feestdag geworden voor het roken van wiet. Ook wordt er op de dag veel gedemonstreerd in verschillende landen, omdat het daar nog illegaal is om wiet te roken.

Ook Nike SB viert deze dag elk jaar. Zo brachten zij vorig jaar de Nike SB Dunk High ‘Dog Walker’ uit. In 2010 brachten zij de Nike SB Dunk High Skunk 420 uit en deze gaat nu zelfs voor €1350 op StockX. Voor 20 april 2020 ziet het ernaar uit dat Nike SB komt met een Dunk High ‘Strawberry Cough’. Strawberry Cough is een wietsoort in Amerika die erg populair is.

Nike SB Dunk High ‘Strawberry Cough’ | Closer Look

De sneaker beschikt over een getextureerd bovenwerk dat een rode kleur heeft gekregen. Hieroverheen lopen groene suède overlays die de sneaker doen lijken op een aardbei. Ook is er een hoestende aardbei te zien op de hak. Deze hoestende aardbei is ook terug te vinden op de inlegzooltjes. Onder de sneaker loopt een blauwe, transparante midsole en outsole. Volgens Nike SB is de ‘Strawberry Cough’ colorway werk van Todd Bradtrud. Het is niet voor het eerst dat hij een 4/20 sneaker maakt. Hij is ook verantwoordelijk voor de populaire ‘Skunk 420’ en de ‘White Widow’ colorways.

Helaas is er nog geen officiële releasedatum bekend gemaakt van de Nike SB Dunk High ‘Strawberry Cough’. Ook is het nog niet bekend hoeveel de sneaker gaat kosten. Houd Sneakerjagers daarom goed in de gaten, zodat jij up-to-date blijft van deze geweldige sneaker! Scroll naar beneden om de first look van de sneaker te bekijken.


Nike SB Dunk High Strawberry Cough
Image by @solebyjc