Skip to content
Upcoming

Nike released zeer exclusieve dunks voor het oudste indoorbasketbal veld

8 juni 2018 15:08
Nike released zeer exclusieve dunks voor het oudste indoorbasketbal veld

Dat sneakers niet alleen maar leuke schoenen zijn maar meer kunnen betekenen is iets wat Nike al jaren door heeft. Denk aan de steeds terugkerende Doernbecher collecties en de BETRUE collecties. Maar ook kleinere projecten worden geholpen door Nike. Nike brengt op 10 juni twee Dunk Low’s uit die geld op moeten brengen voor het oudste indoor basketbal veld ter wereld.

Desondanks dat de sport zijn roots in Amerika heeft, ligt hier niet het betreffende veld. Het oudste indoorveld ligt namelijk in Parijs. In 1891 is in Amerika de sport ontstaan en is 1893 een indoorveld al gebouwd in Parijs. Het veld ziet er nog nagenoeg het zelfde uit als voeger, met twee steun pallen midden in het veld. Na ruim 115 jaar is het veld toe aan een opknapbeurt. Dit word geregeld in samenwerking met Nike.

YMCA Court in Parijs

Om een goede restauratie te kunnen realiseren released Nike in samenwerking met de YMCA Parijs 200 Dunk Low’s in twee colorways. Beide sneakers zijn duidelijk geïnspireerd door het uiterlijk van de zaal. De sneakers zijn van leer en hebben een patroon de lijkt op het visgraat patroon van de vloer. Één dunk heeft een lichte bruine colorway en de andere sneaker heeft een licht met donker bruine colorway. Opvallend aan beide sneakers is de Swoosh, deze met grote stiksels vast gezet.


Nike Dunk Low Premium QS Paris ‘Elemental Gold’

Releasedatum: 10 juni 2018
Prijs: €110,-
Colorway: Elemental Gold
Stylecode: AH1072-700


Nike Dunk Low Premium QS Paris ‘Ale Brown’

Releasedatum: 10 juni 2018
Prijs: €110,-
Colorway: Elemental Gold
Stylecode: AH1072-700