Skip to content
Upcoming

Nike onthult het Recycled Canvas Pack

11 augustus 2020 18:36
Nike onthult het Recycled Canvas Pack

Nike’s droom aan een duurzamere toekomst wordt geleid door hun ‘Move to Zero’ project. Het ‘Move to Zero’ project is een belofte aan de consumenten om kleding en sneakers te maken die zijn ontworpen met gerecyclede materialen. Een van de grootste collecties uit dit project is de Space Hippie collectie, maar deze kan wel eens worden overtroffen. Nike heeft namelijk het Recycled Canvas Pack onthuld met maar liefst vijf sneakers.

Het ‘Move to Zero’ project zorgt er dus voor dat de ecologische voetafdruk van Nike wordt verkleind en het bedrijf dus ook een stuk duurzamer wordt. Nike werkt al voor een lange tijd met gerecyclede materialen, maar lijken ze er steeds meer bezig mee te zijn. Veel van deze materialen zijn stukken die zijn overgebleven van fabrieken.

Recycled Canvas Pack

In het pack zitten vijf sneakers namelijk de Air Max 95, Air Max 90, Daybreak, Cortez en twee colorways voor de Air Force 1. Alle sneakers hebben een grijs en witte kleuren combinatie gekregen, alleen de Air Max 95 heeft nog wat tinten bruin in zich. Het bovenwerk bij alle modellen is gemaakt van gerecycled canvas, flyleather Swooshes en heel tabs gemaakt van 50% leervezels. De zolen van de Daybreak en Cortez zijn gemaakt van het bekende Crater Foam. Door het gebruik van dit materiaal zien de sneakers er natuurlijk uit.

De volledige Recycled Canvas collectie komt uit op 20 augustus bij Nike. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Nike Air Max 90 NRG 'Recycled Canvas'

CK6467-001 · Prijs vanaf €133,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Low 'Recycled Canvas'

CN0866-002 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 95 NRG 'Recycled Canvas'

CK6478-001 · Prijs vanaf €77,-

Naar alle aanbiedersimages by Nike