Skip to content
Upcoming

Nike geeft een vervolg aan het recycled canvas NRG Pack

12 oktober 2020 14:21
Nike geeft een vervolg aan het recycled canvas NRG Pack

Nike zet het gebruik van gerecycled materiaal door en en komt deze week met een nieuw NRG pack. Dit pack bestaat uit de Air Max 90 en Air Max 95. Wat nieuw is aan dit pack, is dat de sneakers niet meer alleen grijs en wit zijn, maar dat er wat kleur is toegevoegd om de sneakers wat kleurrijker te maken ten op zich te an het vorige Nike NRG Pack.

Om de ecologische voetafdruk van Nike te verkleinen is het bedrijf uit Portland Oregon het Move To Zero project gestart. Deze verduurzaming vertaald zich door in de sneakers die het bedrijf uitbrengt en dan met name met het gebruik van gerecyclede materiaal. De release van het Space Hippie pack in juni 2020 was hier het eerste grote voorbeeld van en sinds dien heeft Nike dit doorgezet in o.a. dit nieuwe Nike NRG Pack.

Nike Air Max 90 NRG | CT1684-100

De basis van de Air Max 90 is gemaakt van mesh, waarbij de toebox wit is en het gebied rondom de enkel grijs. De overlays op de mudguard en midfoot zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Dit materiaal heeft een geweven textuur in diverse kleuren, wat het resultaat is van het gerecycled materiaal. Hetzelfde materiaal is gebruikt voor de Swoosh en de overlay aan de voorkant van de veters. Echter zijn deze rode gekleurd om de sneaker meer accent te geven. Het bovenwerk wordt gecompleteerd door ‘Volt’ kleurige Air Max branding aan de zijkant, een paarse hiel patch aan de achterzijde, paarse branding op de tong en witte veters. Deze hele upper bevindt zich op een witte mid-zool met een paarse Air-bag en een gemixte out-zool van wit en paars.

Nike Air Max 90 NRG Recycled Pack 'Court Purple'

CT1684-100 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders
Nike NRG Pack

Nike Air Max 95 NRG | CU5517-100

Als we de Air Max 95 erbij pakken zien we dat de toebox gemaakt is van wit leer en dat deze beschikt over een neon groene mini Swoosh aan de zijkant van de toebox. De zijpanelen op de midfoot zijn gemaakt van grijs suede en gerecycled materiaal. Een mooi detail is de grote Swoosh aan de achterkant van de sneaker. Deze is wederom gemaakt van rood gerecycled materiaal. Het neon groen is ook nog terug te vinden in de stiching van de sneaker en donker groene details in de eyestays. Het bovenwerk rust op een witte mid- en outsole.

Nike Air Max 95 NRG Recycled Pack 'Classic Green'

CU5517-100 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

Release Nike NRG Pack

Het Nike NRG Pack is vanaf donderdag 15 oktober verkrijgbaar via o.a. Nike.com voor een prijs vanaf €150,-. Bekijk hieronder meer gedetailleerde foto’s van beide modellen. Voor meer info check je onze releasekalender of volgt ons via Instagram.

Nike NRG Pack
Nike NRG Pack
Nike NRG Pack
Nike NRG Pack
Nike NRG Pack
Nike NRG Pack
Images by Nike