Skip to content
Newsfeed

Nike lanceert nieuwe web3 digitale community en ervaring

15 november 2022 18:45
Nike lanceert nieuwe web3 digitale community en ervaring

Nadat Puma een tijdje geleden zijn eigen web3-platform genaamd Black Station introduceerde, was het nu de beurt aan Nike om hetzelfde te doen. Zij kondigden ‘.SWOOSH’ aan, hun eigen web3 platform. ‘.SWOOSH’ is Nike’s nieuwe digitale community en ervaring die ‘een thuis is voor virtuele creaties van Nike en gebruik maakt van blockchain-gedreven technologie‘ aldus het merk met de Swoosh.

Op .SWOOSH zullen gebruikers virtuele creaties kunnen leren kennen en verzamelen. Deze creaties zullen voornamelijk interactieve digitale objecten omvatten, zoals virtuele schoenen of sportshirts. De leden zullen deze digitale objecten kunnen dragen in digitale games en immersieve ervaringen. In sommige gevallen zal het zelfs mogelijk zijn om toegang te krijgen tot fysieke producten of ervaringen, zoals een gesprek met een atleet of ontwerper.

‘The point: to expand the definition of sport — and serve its future — by democratizing the web3 experience so that everyone can collect, create and own a piece of this new digital world.’

Nike

De eerste digitale collectie zal in 2023 worden gelanceerd en het zal een collectie zijn die door de community van het platform wordt gevormd. Na de eerste levering zullen leden van de gemeenschap kunnen deelnemen aan een uitdaging om een kans te winnen om samen met Nike virtuele producten te creëren. De winnaars en co-creators verdienen vergoedingen voor de virtuele producten die ze hebben helpen creëren.

Voorlopig is .SWOOSH nog maar in beta en zal de registratie om toe te treden openen op 18 november 2022. Nieuwsgierige gebruikers kunnen echter nu al de .SWOOSH website hier bezoeken. Volg onze nieuws om op de hoogte te blijven van toekomstig .SWOOSH berichten.

.swoosh
.swoosh
.swoosh
.swoosh