Skip to content
Editorial

Nike Kyrie ⛹🏿 alles wat je over de lijn moet weten

7 augustus 2021 19:41
Nike Kyrie ⛹🏿 alles wat je over de lijn moet weten

Nike Kyrie is een succesvolle lijn van basketbalschoenen. Kyrie Irving hoort bij één van de top Amerikaanse basketballers allertijden en zijn Nike sneakers vallen ook goed in de smaak. Bekijk hieronder alle modellen van de Kyrie lijn en lees hieronder alles wat je erover moet weten.

NBA Star Kyrie Irving

Kyrie Irving

Kyrie Irving is een Amerikaanse professionele basketbal speler en speelt tegenwoordig bij de Brooklyn Nets. Hij werd uitgeroepen tot Rookie of the Year nadat hij was geselecteerd door de Cleveland Cavaliers in 2011. Daarnaast is Kyrie zevenvoudig All-Star, drievoudig lid van het All-NBA-team en won een NBA-kampioenschap met de Cavaliers in 2016.

In 2014 dropte het eerste model van de Kyrie sneakerlijn bij Nike. Sindsdien zijn er een hoop modellen toegevoegd aan de lijn, die keer op keer populair waren bij basketballers. Bekijk hieronder alle modellen op chronologische volgorde van de releases.

sketches sneakers

Kyrie 1

The Kyrie 1

Nike onthulde Kyries debuut signature sneaker, de Kyrie 1, in december 2014. De eerste colorway ‘Dream’ werd ontworpen door Leo Chang. Een maand later volgde de ‘Deceptive Red’ colorway. De Kyrie 1 bevat de Nike Zoom Air voorvoetdemping en de Hyperfuse-constructie. Daarnaast bevat het design persoonlijke details zoals het ‘#2′ detail in Irving’s handschrift die te zien is op de hiel. Ook is zijn handtekening toegevoegd op de tong.

Nike Kyrie 1

705277-606 · Prijs vanaf €236,-

Naar alle aanbieders

Nike Kyrie 2

Nike Kyrie

De Kyrie 2 kon via NikeID (nu Nike By You) in december 2015 worden besteld. Ook hier ontwierp Chang de basketbalschoen. Wat bijzonder is aan het model, is de gebogen tussenzool en buitenzool die werden ontworpen om zijwaartse beweging te verbeteren. De schoen bevatte ook de Zoom Air-demping voor extra ondersteuning.

Nike Kyrie 2 What The

914681-100 · Prijs vanaf €339,-

Naar alle aanbieders

Kyrie 3

Basketball shoes

Ook de Kyrie 3 releasde in de maand december, maar dan in het jaar 2016. De sneaker debuteerde in de zwarte ‘Black Ice’ colorway wederom ontworpen door Chang. De schoen bevatte nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld de ’traction pods’ bij de voorvoet.

Nike Kyrie 3

852395-681 · Prijs vanaf €348,-

Naar alle aanbieders

Nike Kyrie 4

Nike Kyrie 4
confetti basketball

De Nike Kyrie 4 ‘Confetti’ werd geïnspireerd op de confetti dat Irving bij zich droeg ​​van de laatste wedstrijd van de 2017 NBA Finals, toen zijn Cleveland Cavaliers team verloor van de Golden State Warriors. Nike zei dat de sneaker hem herinnert aan “hoe het voelde om de overwinning niet te behalen”. Op 15 december 2017 releasde de sneaker en op 20 december 2017 kwam de ‘Black/White’ colorway uit. Een nieuwe ontwerper Benjamin Nethongkome heeft de Kyrie 4 ontworpen. De schoen bestaat uit een Flex Groove-buitenzool, die is gemaakt beter te kunnen snijden.

Nike Kyrie 4 'Tie Dye'

AQ8623-001 · Prijs vanaf €263,-

Naar alle aanbieders

Kyrie Low

Nike Kyrie Low

Nike bracht in juni 2018 de Kyrie Low uit. Het model is een lagere versie dan de Kyrie 1 tot en met 4. De Low variant bevat een Zoom-dempings unit die een zachtere ondersteuning geeft aan de voeten.

Nike Kyrie Low

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Nike Kyrie 5

NBA Best player

Nethongkome ontwikkelde een nieuw insluitingssysteem voor de Kyrie 5 in 2018, dat extra insluiting bood bovenop de Air Zoom Turbo unit. Door deze combinatie werd de responsiviteit verhoogd en er werd ook een nieuw tractiepatroon toegevoegd voor meer stabiliteit. Een opvallende serie is de SpongeBob Squarepants collectie waarbij elk personage van de serie als inspiratie werd gebruikt voor een schoen uit de serie.

Spongebob X Nike Kyrie 5 'Squidward'

CJ6951-300 · Prijs vanaf €234,-

Naar alle aanbieders

Spongebob X Nike Kyrie 5 'Patrick Star'

CJ6951-600 · Prijs vanaf €176,-

Naar alle aanbieders

Spongebob X Nike Kyrie 5 'Spongebob Squarepants'

CJ6951-700 · Prijs vanaf €250,-

Naar alle aanbieders

Kyrie Low 2

kyrie low 2

In 2019 verschenen verschillende colorways op de tweede versie van de Low variant: de Kyrie Low 2. De sneaker heeft de kenmerkende Zoom Air unit bij de hiel en voorvoet. Daarnaast zorgt de gebogen buitenzool ervoor dat er meer grip is in meerdere richtingen.

Kyrie Low 2

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Nike Kyrie 6

Michael Jordan
basketbal schoenen

De Nike Kyrie 6 bevatte een aantal nieuwe elementen. Zo had de sneaker een grotere Air Zoom Turbo bag die meer flexibel en responsief was. Daarnaast bevat het model de Traction 360 grip. Nike bracht in 2019 de Preheat collectie uit. In deze serie zaten schoenen die geïnspireerd waren op 11 steden: Peking, Berlijn, Guangzhou, Houston, Los Angeles, Manilla, Miami, New York City, Shanghai, Taipei en Tokio.

Nike Kyrie 6 'Pre Heat - Heal The World'

CN9839-403 · Prijs vanaf €145,-

Naar alle aanbieders

Kyrie 7

Nike Kyrie
Images by Nike

De Kyrie 7 kwam uit in 2020 met nieuwe tools. In de Kyrie 7 zitten speciale technieken zoals bijvoorbeeld een 360 graden tractiepatroon, waardoor spelers de controle behouden. De zool omhult wederom de zijkanten, wat ondertussen kenmerkend is voor de Kyrie lijn. Hierdoor wordt de tractie van het oppervlak gemaximaliseerd bij het veranderen van richting.

Kyrie 7 Ripple Effect

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Nike Kyrie 7 Sisterhood

CQ9326-400 · Prijs vanaf €142,-

Naar alle aanbieders

Bekijk in dit filmpje een paar van Kyrie’s signature movements.

Welk Nike Kyrie model is jouw favoriet? KLIK HIER om een overzicht te krijgen van elke Kyrie colorway. Houd onze Releasekalender in de gaten via de Sneakerjagers app, zo mis je nooit meer een sneaker release. Vergeet ook niet onze socials te checken via Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers). Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste sneakernieuws.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date