Skip to content
Newsfeed

Nike komt met nieuw boek ‘No Finish Line’

12 januari 2023 12:29
Nike komt met nieuw boek ‘No Finish Line’

Nike introduceert hun nieuwe boek ‘No Finish Line’. Het boek viert Nike’s 50 jaar van baanbrekend designs en innovaties in dienst van atleten en sport – en geeft een visie voor de komende 50 jaar. Het voorwoord van het boek is geschreven door Nike’s Chief Design Officer, John Hoke, en heeft stukken van Geoff Manaugh en Sam Grawe.

Nike brengt op 14 februari 2023 een nieuw boek uit. ‘No Finish Line’, de titel van het boek, brengt ode aan de sportcultuur die een grote rol speelt binnen het sportmerk. In het boek blikken journalist Geoff Manaugh en auteur Sam Grawe terug op de afgelopen 50 jaar en geven ze een toekomstblik. Ook John Hoke, Chief Design Officer bij Nike, leidt het boek in:

“It’s been said that the best way to predict the future is to create it. At Nike, we wholeheartedly agree. For over 50 years, we’ve endeavored to create a better future for athletes. This compels us forward, always. When we say, ‘There is no finish line,’ it’s not a lazy reference to an unending grind or destination-less journey, but rather an expression of our belief in the limitless potential of sport — and design.”

Met dit voorwoord is de toon van het boek gezet. Het boek richt zich op de innovaties binnen het merk en blikt terug op de beste designs binnen de sportwereld. In het boek wordt aan de hand van vijf essays beschreven hoe design in de komende decennia kan veranderen. In het boek spreken inspirerende ontwerpers, wetenschappers, ingenieurs, onderzoekers en creatives.

‘No Finish Line’ is ontworpen door Zak Group en komt met illustraties van Bráulio Amado. Het boek heeft een strak design en is pocket-size. ‘No Finish Line’ wordt op 14 februari 2023 gereleased en is bij verschillende retailers en in de Design Museum Den Bosch te verkrijgen. Bekijk hieronder de officiële beelden van het boek. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.

Nike No Finish Line
Nike No Finish Line
Nike No Finish Line
Nike No Finish Line
Nike No Finish Line