Skip to content
Upcoming

Nike komt met een luxueuze Air Force 1

10 februari 2017 11:16
Nike komt met een luxueuze Air Force 1


Bij Sneakerjagers gaan alle alarmbellen af als er nieuws is over de Nike Air Force 1. Want als er één sneaker bestand is tegen de tand des tijds is het deze door designer Bruce Kilgore ontworpen klassieker. De lancering was in 1982 maar overleefde het niet. In ’83 was het alweer gedaan met de eerste versie. Het was de re-release in 1986 die de doorbraak gaf voor de Air Force. Sinds die tijd zijn er meer dan 1750 kleur variaties uitgekomen en is het model niet meer weg te denken bij Nike. Het is de favoriet geworden bij heel veel sneaker verzamelaars en kent vele special editions en onvergetelijke samenwerkingen. Kijk maar eens op E-bay voor welke prijzen sommige Air Force sneakers van eigenaar wisselen. Geweldig toch? En terecht!

Als onderdeel van het “5 decades pack” komt Nike met de Air Force 1 ‘Sport Luxury’ in de meest rijke premium uitvoering tot nu toe. Designer Devon McKinney ging de uitdaging aan, keek naar elk klein detail van de AF1, om deze versie zo luxe mogelijk te maken.

Het resultaat is verbluffend. Italiaans Vachetta beige lederen bovendeel, waanzinnige stiksels, drop-in tussenzool met Lunarion schuim, Zoom Air demping in de hiel en de luxueuze ‘rose gold’ details tillen deze sneaker naar een high-level. De Nike Air Force 1 ‘Sport Luxury’ wordt gelanceerd als onderdeel van Nike’s 5e decennia in Basketbal. We verwachten deze topper op 18 februari in Europa.

Hou onze Facebookpagina goed in de gaten voor meer foto’s en info. We keep you posted!

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!