Skip to content
Upcoming

Nike komt met een Lucha Libre sneaker collectie 🇲🇽

24 augustus 2021 18:55
Nike komt met een Lucha Libre sneaker collectie 🇲🇽

Nike komt met een Lucha Libre sneaker collectie. Deze collectie staat in het teken van het professioneel worstelen in Mexico.

Lucha Libre

Lucha Libre is Spaans voor ‘vrij worstelen’. De term wordt tegenwoordig alleen nog maar gebruikt voor professioneel worstelen.

Het Mexicaans worstelen wordt gekenmerkt door de kleurrijke en creatieve maskers die de sporters dragen. Deze maskers worden niet voor niets gedragen. Als je hebt verloren is er een kans dat jij je masker af moet doen om jouw identiteit te onthullen.

Bij het worstelen in Mexico wordt er vaak gebruik gemaakt van teams. Vooral drie-tegen-drie is een populaire vorm in Zuid-Amerika.

Lucha Libre worstelaars
Image by Loudwire

Nike Air Force 1 ‘Lucha Libre’ | DM6177-095

Eén van de paartjes uit de Lucha Libre collectie is de Nike Air Force 1. Het lederen bovenwerk van deze Air Force is glimmend en in het zilver. Hierdoor valt dit model al op.

Boven op het bovenwerk zit een lace shroud dat is geïnspireerd op de maskers van het Mexicaanse worstelen. Het masker op de linkerschoen is groen met rode, zwarte en blauwe accenten. Het masker op de rechterschoen is zwart met blauwe, groene en rode accenten.

De veters zitten door de maskers heen. Boven de Swoosh zit een metalen knoopje waar een illustratie zit van Lucha Libre. Deze illustratie komt terug op de andere modellen en staat symbool voor deze collectie. De binnenzool van dit model is rood met groen.

Nike Air Force 1
Nike Air Force 1 Lucha Libre
Images by Nike

Nike Air Force 1 Low 'Lucha Libre'

DM6177-095 · Prijs vanaf €103,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 ‘Lucha Libre’ | DM6178-010

De Nike Air Max 90 uit deze collectie is een eerbetoon aan ‘Les Rudos‘ van Lucha Libre. Met les rudos bedoelen ze de slechteriken uit deze worstel scène. Dit paartje is bedoelt voor de worstelaars die de regels breken en veranderen.

Deze Air Max 90 heeft een verschillend design op de linker- en op de rechterschoen. De linker sneaker heeft een witte basis met zwarte overlays en een witte mudguard. De Swoosh is alleen de omlijning en is ook in het wit. Op de rechterschoen zijn de kleuren omgekeerd.

Op de mudguard staat ‘Les Rudos’ en de illustratie van de Lucha Libre worstelaar. Deze staat ook op de Air Force 1 hier boven. De binnenzool van deze sneaker is in het blauw en geel.

Nike Air Max 90
Nike Air Max 90 Lucha Libre
Images by Nike

Nike Air Max 90 'Lucha Libre'

DM6178-010 · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders

Nike Blazer Mid ‘Lucha Libre’ | DM6176-393

Als laatste model in dit pack krijgt de Nike Blazer Mid een subtiele referentie naar de Mexicaanse sport. Het bovenwerk van deze Blazer is gemaakt van een donkergroen satijn. Dit refereert naar de maskers en naar de kleding die de luchadors dragen tijdens de wedstrijden.

Op de hiel, rond de neus en rond de veters zit een slangenprint. De Swoosh is goud en net als de rest van het bovenwerk glimmend. De buitenzool en zoolrand zijn zwart, net als de veters en het label op de tong.

Op de binnenzool staat ‘Lucha Libre’ in het zwart en in het groen.

Nike Blazer Mid
Nike Blazer Mid Lucha Libre
Images by Nike

Nike Blazer Mid 'Lucha Libre'

DM6176-393 · Prijs vanaf €50,-

Naar alle aanbieders

De releasedatum van het Nike ‘Lucha Libre’ pack is nog niet bekend. Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom deze release? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs regelmatig in de gaten.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date