Skip to content
Newsfeed

Nike komt met de Hayward Field Collection

16 juni 2021 21:00
Nike komt met de Hayward Field Collection

Nike brengt in aanloop naar de Olympische spelen van Tokyo een collectie uit die geïnspireerd is op één van de meest legendarische atletiekbanen van de wereld, namelijk Hayward Field. De Hayward Field Collection van Nike zal namelijk helemaal in het teken staan van deze bijzondere plek bij de University of Oregon.

Hayward Field wordt gezien als de broedplaats van vele Amerikaanse olympiërs. De University of Oregon staat dan ook bekend om zijn Track & Field studenten. Geen wonder dat ’s werelds grootste hardloop merk ontstaan is in de buurt van deze universiteit. Zo was Bill Bowerman (de grondlegger van Nike) coach op deze school en was Phill Knight (co-founder van Nike) gespecialiseerd in de 1 mile.

Nike Hayward Field
Image by University of Oregon

Ook het atletiek stadion, Hayward Field, kent een grote history met vele successen. Toch werd het stadion in 2018 gesloopt om plaats te maken voor een nieuw, state of the art, stadion. En dit stadion mag er zeker zijn. Het stadion koste maar liefst 200 miljoen dollar en werd gefinancierd door Phill Knight. Lees hier meer informatie over het nieuwe stadion.

Image by University of Oregon

De Nike Hayward Field Collection is geïnspireerd op deze plek die het hart vormt van de Amerikaanse Atletiek sport. Zo is het kleurenpalet van de Nike React Infinity Run 2 en Nike ZoomX NEXT% 2 geïnspireerd door de Pacific Northwest (regio waar de universiteit licht). De gouden en groene accenten zijn geïnspireerd op het landschap rondom de universiteit. De bijbehorende T-shirts en hoodies zijn voorzien van een aantal graphics die knipogen naar de oorsprong van Nike, de staat Oregon en hardlopen.

De collectie zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij Nike en verschillende retailers. Houd onze nieuwspagina, releasekalender en app goed in de gaten voor het laatste sneakernieuws en updates!

Nike Hayward Field
Nike Hayward Field
Nike Hayward Field
Nike Hayward Field
Nike Hayward Field
Nike Hayward Field