Skip to content
Upcoming

Nike klaagt Skechers aan voor het kopiëren van Air Max sneakers

2 oktober 2019 15:33
Nike klaagt Skechers aan voor het kopiëren van Air Max sneakers

Nike gebruikt zijn eigen Air sole units al sinds 1987 en onlangs ontving het merk patenten voor de Air Max 270 en de VaporMax modellen. Nu heeft Nike Skechers aangeklaagd voor het kopiëren van deze twee Air Max modellen.

Nike beweert dat het merk ‘Skecherized’ versies maakt van de Air Max 270 en de VaporMax. Het gaat om de Skech-Air Atlas, Skech-Air 92, Skech-Air Stratus en de Skech-Air Blast modellen. Ook gelooft Nike dat de strategie van Skechers om de ontwerpen van Nike te kopiëren rechtstreeks van Robert Greenberg (CEO van Skechers) komt.

In de rechtszaak verklaarde Nike het volgende: “Nike heeft deze rechtszaak aangespannen om zijn ontwerpinnovatie te blijven verdedigen en te voorkomen dat Skechers vrijuit meelift op de investering van Nike in talent en middelen die worden ingezet om te innoveren.” Eerder werd Skechers ook al beschuldigd door Nike voor het kopiëren van Free en Flyknit modellen in 2016. Ook deze rechtszaak is nog steeds gaande bij de rechtbank.

Wat er nu verder gaat gebeuren is voor iedereen nog onbekend. Iedereen wacht nu af wat er in de komende rechtszaken gaat gebeuren. Bekijk hieronder foto’s van de modellen en vergelijk ze zelf. Vergeet niet om dagelijks Sneakerjagers te checken voor het laatste sneaker nieuws!


Skechers
Skechers