Skip to content
Newsfeed

Nike ISPA komt met futuristische modellen met special feature

29 april 2022 09:30
Nike ISPA komt met futuristische modellen met special feature

Het ISPA team van Nike heeft één doel: verder reiken dan alle grenzen van de sneakerwereld! En Nike ISPA heeft nu precies weer dat gedaan. In juni 2022 brengt Nike de eerste van twee futuristische modellen uit – ISPA Link en ISPA Link Axis.

Er is nog nooit een vergelijkbare innovatie in de sneakerindustrie geweest. Nike ISPA, wat overigens staat voor “Improvise, Scavenge, Protect and Adapt”, heeft twee revolutionaire silhouetten ontworpen.

Beide modellen zijn schoenen die niet aan elkaar hoeven te worden gelijmd, zoals gewoonlijk het geval is, maar jij kunt ze gewoon in drie delen uit elkaar halen en samen monteren.

Nike ISPA Link

Dit futuristische model bestaat dus uit slechts drie delen: Het bovenwerk, een zool en veters. Je voegt deze onderdelen gewoon samen en de sneaker is af.

Nike ISPA Link
Nike ISPA Link Neu

Wij verwachten de release van de Nike ISPA link in juni 2022.

Nike ISPA Link Axis

Het tweede model is de Nike ISPA Link Axis, die volledig gemaakt is van gerecycled materiaal. Het bovenwerk is gemaakt van gerecycled polyester en de zool is gemaakt van 100% gerecycled TPU, dat wordt gewonnen uit oude airbags.

Wij verwachten de Nike ISPA Link Axis pas begin 2023.

In tegenstelling tot andere sneakers is het recyclingproces van deze innovatieve kicks super eenvoudig – je kunt de schoenen gewoon uit elkaar halen en inleveren bij een Nike-winkel. Gewone sneakers daarentegen kunnen nauwelijks volledig worden gerecycleerd en het proces is niet bepaald milieuvriendelijk, aangezien de schoenen eerst niet goed uit elkaar kunnen worden gehaald door de lijm en het versnipperen achteraf ook super-energie-intensief is.

Opnieuw brengt dit Nike een grote stap dichter bij zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025.

“Our hope is that these ideas and aesthetics become normalized, accelerating our ability to imagine how shoes will continue to evolve in the future.”

Darryl Matthews, Vice President en Catalyst Footwear Product Design bij Nike

Meer details van de twee futuristische modellen zie jij in de foto’s hieronder! Meer Nike ISPA modellen kun je in ons sneaker zoekmachine vinden.

Nike ISPA
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date