Skip to content
Sustainability

Nike is voor diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid

19 oktober 2021 20:00
Nike is voor diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid

Nike is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk, met vele locaties en werknemers. Bij Nike nemen ze hun verantwoordelijkheid dan ook serieus voor de mensen die er werken, de consumenten, de gemeenschappen waarin ze opereren en hoe het bedrijf opkomt voor de planeet. Voor Nike is het respecteren van deze begrippen de sleutel tot het ethos van het bedrijf.

Nike equality

Nike innovatie door diversiteit

Wat diversiteit en innovatie met elkaar te maken hebben? Nike vindt dat simpel: de meeste duurzame producten bouwen voort op innovatie. De creatie van duurzame, innovatieve producten ontstaat door teams bestaande uit diverse personen. Elk persoon heeft zijn/haar eigen perspectief en door die samen te brengen ontstaan er de meest innovatieve ideeën.

Nike is al een aantal jaar actief bezig om de teamdiversiteit op te bouwen. Het bedrijf is continu bezig om personeel in elke demografische categorie te verhogen. Hierdoor zorgt Nike ervoor dat de teams een afspiegeling zijn van de consumenten en gemeenschappen. In 2018 zorgde Nike er al voor dat de meerderheid van de werknemers bestond uit verschillende etnische minderheidsgroepen in de US.

nike diversiteit

Nike duurzaamheid

Naast het representeren van verschillende gemeenschappen, werkt Nike ook hard aan de weg om goed te zijn voor de planeet. Om de consumenten van dienst te zijn, voelt Nike het als een plicht om samen met hen de planeet te beschermen. We zijn uiteindelijk allemaal verantwoordelijk voor de leefbaarheid van de planeet. Steeds meer mensen en bedrijven zien dit in. Door dit inzicht zijn consumenten bewuster en selectiever betreft de producten die ze dragen. Tegenwoordig let men er meer op waar merken voor staan. Dat is precies waarom Nike zich inzet voor de drie fronten: werknemers, milieu en consumenten.

Door de vertegenwoordiging van Nike van inclusiviteit en diversiteit kan er op een betere manier worden geïnnoveerd, waardoor er betere ideeën ontstaan voor duurzaamheid.

nike duurzaamheid
nike duurzaamheid
Images by Nike

Benieuwd welke producten van Nike ontworpen zijn met duurzame materialen? Check via de button hieronder een gemakkelijk overzicht:

Of check hieronder een korte selectie sneakers, waarbij gerecyclede materialen zijn gebruikt:

Nike Air Max Plus Sustainable Black Volt

DM9594-001 · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low WMNS 'Panda' - Next Nature

DD1873-102 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders

Nike Space Hippie 01 'Black'

CZ6148-002 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

Nike Blazer Mid NRG Recycled Pack 'Grey/Red'

CW5838-022 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Wil je op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Check dan onze socials: via Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers) voor de laatste updates en bekijk de Releasekalender voor de nieuwste drops.