Skip to content
Brand

Nike introduceert de Air Max 90 Futura WMNS

16 juli 2022 18:00
Nike introduceert de Air Max 90 Futura WMNS

Nike introduceert de Air Max 90 Futura, een WMNS variant van de classic AM90. Het model heeft een opvallend design en voegt verschillende elementen aan het model toe. De sneaker is exclusief voor dames ontworpen en is in vier verschillende colorways verkrijgbaar.

Nike Air Max 90 Futura WMNS

De Nike Air Max 90 Futura WMNS heeft een unieke uitstraling. De sneaker haalt zijn inspiratie uit het iconische Air Max 90 model, dat in 1990 werd geïntroduceerd. Evenals zijn voorganger, de Air Max 1, is ook de Air Max 90 ontworpen door Tinker Hatfield. Het AM90 silhouet ontving een grotere Air Unit, die het model een moderne uitstraling gaf.

Recent kwam Nike met de Terrascape lijn, waarin de AM90 ook naar voren komt. Nu komt Nike opnieuw met een nieuwe variant van de Air Max 90, de Futura. Het model is een WMNS exclusive en is dan ook alleen in damesmaten te verkrijgen. Het vernieuwde silhouet is in vier colorways te verkrijgen. De ‘Sanddrift’, ‘Summit White’, ‘Grey Pastel’ en ‘Triple White’.

Alle vier de colorways behouden dezelfde Air-technologie als de classic Air Max 90. Het bovenwerk combineert verschillende materialen en voegt scraps toe aan het bovenwerk. Ook zijn er verschillende plastic details op het veterpand gezet.

De ‘Sanddrift’

Een opvallende Air Max 90 Futura colorway, is de ‘Sanddrift’. Dit paartje combineert verschillende roze en beige tinten. De upper kleurt beige en is van mesh. De overlays zijn van suède en leer. Een opvallend detail op de ‘Sanddrift’, is het sawtooth element op de neus. Zo heeft deze overlay bij de neus een geribbelde look gekregen.

Nike Air Max 90 Futura WMNS Sanddrift
Foto’s Sneakerjagers
Nike Air Max 90 Futura WMNS Sanddrift

De neus heeft in tegenstelling tot zijn voorganger, de classic Air Max 90, extra elementen gekregen. De mudguard kleurt beige en is van leer. Boven de mudguard zijn roze, leren overlays geplaatst. Deze geven de sneaker een frisse twist. Op het veterpand zijn roze plastic elementen gezet. Deze geven het paartje een moderne uitstraling.

Nike Air Max 90 Futura WMNS Sanddrift
Nike Air Max 90 Futura WMNS Sanddrift

Een opvallend detail, is het element op de hiel. Hier is een roze, leren embleem geplaatst met een kleine Swoosh. Ook de brandings op de tong hebben een bijzondere look gekregen. Het embleem op de tong is van leer en kleurt roze. Hierop is Air Max in krulletters gedrukt. De Swoosh kleurt off-white en loopt door over de mudguard.

Nike Air Max 90 Futura WMNS 'Sanddrift'

DM9922-100 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Air Max 90 Futura colorways

‘Triple White’

Nike Air Max 90 Futura WMNS Triple White
Foto’s Nike
Nike Air Max 90 Futura WMNS Triple White

Naast de ‘Sanddrift’, is de Nike Air Max 90 Futura WMNS ook in drie andere colorways te verkrijgen. De ‘Summit White’, ‘Grey Pastel’ en ‘Triple White’ delen hetzelfde design en combineren verschillende pasteltinten. De ‘Triple White’ kleurt all-white en voegt, evenals de ‘Sanddrift’, verschillende elementen toe aan het bovenwerk.

Nike Air Max 90 Futura WMNS 'Triple White'

DM9922-101 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

‘Summit White’

Nike Air Max 90 Futura WMNS Summit White
Nike Air Max 90 Futura WMNS Summit White

De ‘Summit White’ kleurt wit, mintgroen met beige. De translucent buitenzool kleurt lichtblauw en geeft de sneaker een moderne twist. Op de tong en hiel zijn treklussen geplaatst. Ook deze kleuren lila. De kraag kleurt beige en heeft extra padding gekregen die de sneaker een comfortabele feel geeft.

Nike Air Max 90 Futura WMNS 'Summit White'

DM9922-102 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

‘Grey Pastel’

Nike Air Max 90 Futura WMNS 'Grey Pastel'
Nike Air Max 90 Futura WMNS 'Grey Pastel'

De vierde, en tevens laatste colorway, is de ‘Grey Pastel’. Dit paartje heeft een lichtblauwe upper. Deze is gemaakt van mesh. De leren en suède overlays kleuren grijs, groen en geel. Het label op de tong is van leer en kleurt groen. De Air Unit kleurt lichtblauw.

Nike Air Max 90 Futura WMNS 'Grey Pastel'

DM9922-001 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

Release

De vier colorways van de Air Max 90 Futura WMNS zijn sinds 15 juli 2022 bij Nike te verkrijgen. Bekijk snel de colorways op de site van Nike. Houd onze releasekalender in de gaten en mis geen enkele release. Vergeet Sneakerjagers ook niet op Instagram te volgen en blijf up-to-date van het laatste nieuws